Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Борисов, самодоволно...
Борисов, самодоволно ни будалкаш! А още нищо  си  свършил! (ОБНОВЕН)

Борисов, самодоволно ни будалкаш! А още нищо си свършил! (ОБНОВЕН)Становище на Габриела Каназирева -доброволец на националния референдум, студентка 3 курс СУ,,Кл.Охридски“-София 

Депутатите приеха законопроектите за хората с увреждания и личната помощ на първо четене. Най-после. АМИН! Чакахме това – месеци, че и години.

Спечелена е обачесамо  една битка. Първата . Все още войната не е! Ако съдим по поругания и погазен от ГЕРБ референдум (след многомесечни лъжи и обещания ), то и майките и националната битка за реформи не ги очаква нищо добро. Предстоят още дебати ,още четения преди законопроектът да бъде приет и на второ четене. 

Дано не бъде още осакатен.

Дано в края на краищата хората получат това което искат - достъпна среда, адекватна оценка на нуждите си и контрол на изразходените средства. Искат промени и реформи! Искат отблокиране и демонтиране на системата, която УБИВА!

Дано най-после промените  да стартират, макар и несъвършени в този им вид!

Дано и Бойко Борисов ,вместо традиционно да се пъчи и бие в гърдите да не се чувства спокоен. Нищо все още реално не се е случило в борбата ни  срещу Системата. Лично той още не си е свършил работата, макар  да твърди друго: „Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП. В парламента приеха първия закон, върви вторият за хората с увреждания. Видяхте в бюджета – 150 млн. повече. Което сме поели като ангажимент, в срок се прави”, рече Премиерът и потри самодоволно ръце. А за Валери... и дума необели

Така ли си крепиш Конsтрукцията, г-ин Борисов? Така ли ни будалкаш?!

И Валери потрива ръчички . Ехидно и доволно. Законопроектът потегли..... И сега трябва ,,Кресливите“ жени получили на книга  едни 150 млн. Лв.да млъкнат ! Да  мирясат! Да го оставят на мира. За него въпросът с оставката е приключен ,заключи мъдро и дебилно и той след началника си  днес!!! Все едно договорили са се с Бойко ! Плюли са си  в устите,както казва народа  !

Безочие и наглост и днес ,вече седмица от началото на скандала ! И от Валери и от Премиера!

Вече на всички ни  е ясно, че са еднакви,че се прикриват ,че се пазят ...,че се спасяват взаимно! Бранят се.  Котилото е едно. Всички са в кюпа  за да е пълен търбуха.Ако се тръшне единия ,повлича и другия. Всички на дъното отиват! Сгромолясва се цялата  им самонадеяна  власт!  Градена грижливо ,от години ...от Бойко & сие!

Народът ,ние студентите младите ,всички българи няма да се примири! Майките на деца с увреждания и гражданите не са доволни. Те-майките  поработиха здраво ,работят от години  за да свършат голяма част от вашата работа, г-ин Борисов. А за останалата част – чакат... Пореден ден! Поредно заседание. Поредна среща . Поредна комисия. Поредно гласуване.

ОСТАВКИ трябват, не самохвалството ви ! Второто имаме го  в излишък! И вие всички там на жълтите павета  сте неговият най - голям, най-бляскав етикет!

ВИДЕО

*******************************************************************

Резултат за Валери Симеонов

Борисов: Изпълнихме поетите ангажименти към протестиращите майки

"Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП."

Това заяви пред журналисти на полигона „Ново село“ край Сливен премиерът Бойко Борисов.

„В парламента приеха първия закон, върви вторият за хората с увреждания. Видяхте в бюджета – 150 млн. повече. Което сме поели като ангажимент, в срок се прави.

Вчера в МС в ресорите направихме промени. Между първо и второ четене ще се предложи социалният министър отново да си отговаря. Искахме миналата сряда, когато приемахме и нямаше още този скандал, да е по-високо нивото, да се върши повече работа. Мисля, че и сега всички трябва да са спокойни“, коментира Борисов.

Във връзка с протестите срещу вицепремиера Валери Симеонов, премиерът заяви, че в рамките на демокрацията не може да каже на никой да не протестира.

„Това, което поехме като ангажимент в МС и парламента е изпълнено в пълен обем в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП. Толкова мога да кажа на тези хора“, каза Бойко Борисов.

Той изрази задоволство от проведените обучения.

"За първи път на обучението участват всичките държави, които трябва да участват - САЩ и 9 балкански държави. Благодаря на колегите от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния. Разбира се, и на САЩ, които летяха с тяхна техника. Мисля, че е едно добро учение", каза още премиерът.

"Подготвя се промяна в закона, така че силите да имат единно командване, да увеличим щата, така и така се дават толкова пари за въоръжаване и заплата, да им вземем допълнителна техника, министърът ще направи списък", добави той.

В „Thracian Sword – 2018“ участват до 200 военнослужещи от формирования на Силите за специални операции на страните-членки на инициативата B-9 от Югоизточна Европа, с подкрепата на авиация на Въоръжените сили на САЩ.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Оставка за целия кабинет

Мутри на власт, стягат примката бавно и полека

Докато хиляди искат ОСТАВКА* >> Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с председателя на Фондация „Ханс Зайдел“ проф. Урсула Менле

Управляват ни мишки и плъхове! О-С-Т-А-В-К-А!

Валери, върви си! Бойко, върви си! Вървете си всички!!!

Правителство МУ е скъпо. ТОЙ си е скъп! Майната му на народа!

Хиляди се събраха под прозорците на Борисов

България поиска оставката на Валери Симеонов, Бойко - се дърпа!

България: Фактите говорят“ – седма част 

Уж действия! Оставка!* >> Вземат и втория съвет от Валери Симеонов, няма да отговаря за хората с увреждания 

Уж политика. Пребиваване в унижение – дотам я докарахме. Хората скотски търпят и така сами предизвикват присмеха на сектата 

За понятието „инвалиди“ 

Днес майките от Стара Загора са отново на протест 

Баща на дете с увреждания: Виждам пълен разпад на държавата, Симеонов да подава оставка

Спете спокойно, Валери Симеонов поема хората с увреждания! 

Симеонов – шеф на Интеграционния съвет за хора с увреждания, Владо Кузов – оглавява Агенцията за децата

Майки и граждани преминават към към гражданско неподчинение, непреклонни в искането за оставка на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания отново поискаха оставката на Симеонов на протест (ОБЗОР) 

Протестиращите майки: Борисов, без достойнство не се живее 

Прах в очите! Както каза Слави: Бойко не махне ли Валери е... като него...!* >> По искане на Борисов: Валери Симеонов вече няма да е шеф на Съвета за етническите въпроси 

До ОСТАВКА!* >> Студеното време не спира протестиращите майки в Добрич, готвят протест и в събота

Слави Трифонов: Националният съвет за хората с увреждания ще се ръководи от… Валери Симеонов!? Позор!

ВОЛЯ ЗА ЖИВОТ: Момче с увреждания се бори за нормално съществуване

България поиска оставката на Валери Симеонов, Бойко - се дърпа!

Валери, върви си! Бойко, върви си! Вървете си всички!!!

ОСТАВКА! Няма нужда от разяснения и превод! Просто - ВСИЧКИ ВЪН!

Борисов, народът къса договора с теб! Ако не вземеш главата на Симеонов и... ти върви с него!

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Брутализмът на Симеонов и властта задминаха дъното! ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>


79822