Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Борисов: Твърде съм ...
Борисов: Твърде съм малък да коментирам изявленията на Тръмп (Видео)

Борисов: Твърде съм малък да коментирам изявленията на Тръмп (Видео)Гутериш говори за надпревара в ядреното разоръжаване, мигрантски войни, влошени многополюсни отношения между държавите. От изказванията на Тръмп, Ердоган и всички останали виждате, че всички са за не намеса във вътрешните работи, всички са за толерантност, но ако може другите да ги спазват. Това каза Бойко Борисов пред журналисти в Ню Йорк. 

"Видяхме се с Ердоган, защото той отива в Берлин. Темите с него са няколко - границата се пази по най-добрия начин и еталон. Стокообменът обсъдихме също", добави той.

"Вчерашната среща с президента на Египет е изключително важна, особено по темата за тероризма. Още вторник са първите срещи между България и Египет", каза още Борисов.

"Твърде съм малък да коментирам изявленията на Тръмп. Моето мнение е, че тази истерия, която се вдигна в България от БСП е безумна. Не ни е целта да се снимаме с някого. Имам снимка от камината на Белия дом. Надявам се това да престане, това е непродуктивно", каза Борисов за снимката, на която се вижда, че се ръкува с Тръмп.

"Няма да даваме повече пари за тези, които не ни уважават, не допускаме да ни се месят във вътрешните работи" - това на първо четене се сещам като акценти в речта на Тръмп, каза Борисов.

"Много мътни води започват да текат по мостовете. Тези, които ще купуват руски газ в Европа, ще имат проблем. Идва въпрос най-вече за цената - кой ще е най-евтиният газ. По темата за военностратегическо партньорство НАТО, връзки със САЩ, подготовка - няма разговор. Ние предлагаме европейски газов хъб "Балкан". Само това може да ни спаси - европейският газов хъб, конкуренцията да определи цената и така потребителите да могат да платят най-ниската цена. Глобалната война е за петрола и газа в момента - това, с което се надцакват големите, както и надпреварата с ядреното въоръжение", каза още той.

"Виждате полюсите, свързани с ОПЕК - как се обърна Тръмп относно цената за американците на газта. Президентът Тръмп за себе си и за САЩ е прав. Той каза: "Губихме милиони работни места, вие не ни уважавате - окей тогава намаляваме мизата", сиреч той си е прав за себе си. 70% от парите на НАТО са от Съединените щати", добави премиерът.

"Благодарих на Столтенберг че смениха методиката. Установихме, че сме давали повече пари за военни. Всичко, което е свързано с отбраната, се признават от общата сметка. Най-сетне да спрем това с транспортни самолети, искаме да купим бойни самолети, за да може правилно да защитим въздушното си пространство. Аз съм оптимист и се надявам до края на годината по всички тези теми да се уредят", каза Борисов.

"Социалистическото управление е най-лошото, каза Тръмп и съм съгласен с него", добави той.

"Кой не иска да се намали цената на хляба, на тока, на данъците, а ние имаме 10% плосък данък", заяви Борисов. "Нинова ако не ми произнесе името по 4-5 пъти на ден, няма да им мине денят", коментира още той.

"Все още няма решение за главен секретар на МВР, като се върнa, ще обсъдя вариантите с президента Радев, ако има желание", каза той.

"С президента Обама абсолютно случайно ни съвпаднаха вратовръзките", пошегува се накрая премиерът. 

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

За Борисов Нелсън Мандела е „Мандел“! Народна република България или сдъвкано „Народа на република България“?!

„Международникът“ Борисов и тук се провали* >> Замразете договора с Македония

Международникът в действие* >> Борисов и Заев: Балканите не са вече барутен погреб (Обзор)

Миротворецът от Балканите и неговите странствания!

ДНЕС в десет изречения: Борисов като новия Батман

Борисов - шутът в цирка, наречен "България в Европа“76972