Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов "оцеля". Зад...
Борисов

Борисов "оцеля". Задругата ГЕРБ-БСП продължава играта. Докога? (ОБНОВЕН)Коментар на Пенка Керелезова 

 

Очаквано! Третото правителство на Бойко Борисов оцеля и при втория вот на недоверие, внесен от опозицията в лицето на БСП.

Театър на абсурда и фарса! Като при първия вот.  Сцената е Народното събрание, публиката обаче не е народът, който отдавна знае, че ГЕРБ и БСП са едно. Корнелия е червената пепеляшка на Вожда, а те двамата от кумова срама като разберат, че много, много са омръзнали на хората си разменят само местата.

240 депутати – слуги НЕ на народа, а на колцина политически главатари влязоха в отредената им роля. Да манипулират и държат – медиите , обществото, държавата. И да крепят диктатурата на Вожда и учителя...!

Да внушат, че кипи политически живот, че има опозиция, че има работещо правителство!

Е не!

Номерът на Бойко, Корнелия и другарите им по съдба ояждане и преяждане няма как да мине пред хората, пред медиите - да! Втръсна ни. Нагледахме се на тези водевилни панаири.

Всеки ден ставаме свидетели на подадени и върнати оставки. Планиран ПиАр и   скандали, между министерства и министри, между власт и власт..., между власт и послушна опозиция.

Измислени войни срещу вятърни мелници, пясъчни кули и димни завеси.

До днес в България нито един поискан вот не е свалил правителство. Това не е и неговата цел.

Вотът на недоверие у нас от десетилетия е медиен подход. Той се прави единствено, за  да се вдигне шум, опозицията да се направи на опозиция и после всичко по старому. А народът, за него - блажени са наивните верующи...

Всичко това означава – в Народното събрание да продължат да лентяйстват, да няма внесен в МС нито един съществен и качествен законопроект. Да си обикалят висши чиновници света. Да си пълнят джобчетата. Майките на болните деца да се унижават по палатките, а те да си кретат живота и така безгрижно да им минават дните.

БСП, която доказа, че е нито лява партия, нито опозиция си избра поредна беззъба тема „сигурност“, за да погъделичка Борисов. Даже и него разсърди. Факт е обаче, че от началото на годината сме свидетели на неразкрити убийства, бягства от затвора и пик на битова и всякаква друга престъпност. Проблемите в МВР са огромни, очевадни и нерешими. Както и в здравеопазването, социалната сфера, образованието, навсякъде. Но целта на вота не бе да ги реши, а Бойко Борисов да закрепи!

Зад фасадата на нестабилността и несигурността у нас, Корнелия Нинова и Бойко Борисов си спретнаха поредната парламентарна игричка. Без срам, без неудобство, без скрупули.

Заеха се дружно и целенасочено да ни убедят, че са незаменими, и че нямат алтернатива. Заблуждават ни, че работят и милеят за обикновения човек...

Насред пълната разруха в държавата и покрай поредната му екскурзия по странство, Бойко Борисов нареди на Корнелия да му спретне N-я вот на недоверие и за сетен  път на висок глас се провикна – Вижте МЕ! АЗ съм Кралят, само АЗ мога да управлявам! АЗ съм незаменим! И така още повече принизи червената богиня дори неотивайки в парламента за дебатите!

Ослепял от „успехите си“ из Европа. Опианен от едноличната си власт. Усещаш единството на политическата клика....

Да, Бойко Борисов в петък получи картбланш от обединената парламентарна  олигархия да продължи политиката си на геноцид към собствения си народ и чуждопоклоничество, в името на своето благо.

Цялото депутатско войнство изигра своята съучастническа роля, под носа на плачещите и протестиращи майки и пред очите на бедстващите български граждани. Политическият октопод, сраснал се с мафията и монополите продължава да живее и да смуче.

Партиите в НС така са си слели и преплели интересите, че едва ли вече някой очаква те сами да си развалят рахатлъка.

След този вот на недоверие властта ще се опита да се укрепи и да спечели още  време. Най-много някоя и друга министерска глава да хвръкне и то пак само  заради кефа и блаженството на Борисов. Имат да се усвояват милиарди по  европрограми, да се ремонтира и санира, да се купуват дружества, градинки, острови, самолети...

Кабинетът няма да се самосвали. Коалицията няма да го свали. Единствено народът, ние можем да ги НАРИТАМЕ и изритаме.

И да сложим край на това политическо съзаклятие. На това политическо гърбене и ограбване. Да ИМ счупим задругата и да поискаме и подкрепим  алтернативата! Която идва...

 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

И децата ги разбраха... що за управленци са

Политическо преяждане

Забогатяха ли българите при управлението на ГЕРБ?

София – лош, много лош град за живеене

Геноцидът на Борисов върви към успешен край

„България: Фактите говорят“ – седма част

БСП или ГЕРБ - все тая, вече 27 години

Игри на опозиции!

Червена катастрофа или покушение?

Целувката на приятелството - ГЕРБ-ДПС и БСП като декор

Целувката БСП - ГЕРБ

 

 

 


67805