Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов - шутът в ци...
Борисов - шутът в цирка, наречен

Борисов - шутът в цирка, наречен "България в Европа“Коментар на Десислава Любенова

 

"...Сички Parlez Vous Français?" така премиерът Бойко Борисов се опита да разсмее делегацията, начело с президента на Франция Еманюел Макрон. Да попиташ французин, при това държавен глава, дали говори френски е меко казано неуместно, дори просташко. За жалост публиката в България е свикнала на подобни "шегички" от страна на премиера и ги приема от веселата им страна. "Изисканите и интелигентни“ премиерските хуморески, които вече второ десетилетие "възпитават“ нацията и най-вече младите е много тъжно, че чак обидно.

С подобно брутално и пошло поведение на селски пияница, гушнал бутилка с ром и мента още в 7 сутринта, Борисов излага не само себе си, но и цяла България.

Борисов към Макрон: Казвам, че всички парле ву франсе (видео)

● Чуя ли "Конгретюлейшън, Борисов", не слушам нататък. И това го помня още в МВР особено като шефовете на други служби идваха и казваха за дадена операция "Конгретюлейшън, генерал", знам, че нататък няма какво да слушам! Тази "велика" фраза на министър-председателя ще се отбелязва в историята. Той се похвали с английския си в интервю с Миролюба Бенатова още в началото на първия си мандат. Уви, това да не владееш нито един чужд език не е за хвалба и то особено, когато представляваш цяла държава. И до днес обаче министър-председателят все още не може да обели и дума на езика на Шекспир и това допълнително го поставя в изолация при всички срещи на върха.

Конгретюлейшън, генерал!

"Едва когато започнахме да ровиме убитите и труповете по полетата..." и "Искам да носиме цялата отговорност ние сами и българите да знаят: ако сме добри - това сме ние. Ако не - такива шменти-капели като предишното правителство няма!" Знаковите изказвания на Борисов в Германия хвърлиха в ужас всички преводачи и накараха България да се свие от срам. Възможно ли е един премиер да говори като каруцар и никой да не му направи забележка или поне да го смъмри? Явно да. Доближавайки се до народа, кралят-слънце сигурно си мисли, че любовта му е гарантирана. Уви, съвсем не е така.

Тъй рече Бойко

"До 2016 г. ще режа ленти и ще правя първи копки на обекти. След това може и да ми омръзне". Същата година (2010 г.) Борисов е бил във вихъра си. Тогава се ражда прозрението за бъдещето, което премиерът има. Той ще управлява поне до 2016 г., а после ще му писне да се занимава с тези народоудобни дейности... Оказва се, че имаме държавник-врачка, добре се справя с прозренията. Но дали е видял падането на собствената си глава през следващите месеци, не се знае.

Премиерът: До 2016 г. ще режа ленти и ще правя първи копки

"На празници седя сам като куче горе в "Бояна" и гледам футбол" С това "откровение" премиерът предизвика сълзи в очите на милиони българи. Той, нашият вожд, спасител, ангел, крал, слънце не може да намери любовта и семейното огнище. Самотен, изоставен от всички, когато той се раздава само и единствено за България. Навлажниха ли ви се очите? Чак ми се прииска следващата Коледа да го поканя у дома. Все пак и той е човек, не бива да страда така.

Бойко Борисов: Нямам приятели, по празници си седя в Бояна сам като куче

"От всички, които са били премиери, аз съм най-големият експерт" - Жива да не бях! Той бил най-големият, сред големите. Лошото е, че Борисов си вярва. При това дълбоко. Той вярва, че е най-доброто за България и ще я изведе напред. Това негово заблуждение запрати Родината в най-мръсния и неугледен ъгъл на Европа.

Аз съм най-големият експерт сред премиерите!

"Не съм самохвалко, а един преуморен човек" и допълва... "вследствие на много ангажименти и работа" Изказването му някак противоречи на "най-големия" експерт, но все пак Борисов трябва да покаже на простолюдието как се труди за нашето благо. Няма време за семейство, няма време за почивка, няма време за елементарни човешки дейности, защото той е по-велик от най-великите и с мъка кара колелото на България. Отдавна вече ми се струва, че  май е крайно време да слезе от оперетната сцена, че с ръсенето на дивашки простотии ще затънем до край начело с него.

Бойко Борисов: Не съм самохвалко, а един истински преуморен човек

"По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада… рейтингът". То бива, бива идиотщини, ама толкова не бива. И то от устата на премиера. Ако беше бай Гошо от Орландовци или леля Милица от Кридол, все щях да ги приема. Неуки, необразовани и измъчени хора, а бай Гошо и пие, и псува. Но министър-председателят?! За пореден, но не последен път той показва своя "блестящ" умствен капацитет.

По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада... рейтингът

„Три-четири телешки пържолки да прати на кучето освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като разбира се и всички, награда" Щеше да е забавно, ако тази реплика на Борисов към Цветанов се отнасяше за кучето на съседката или дори някое куче водач. Уви, премиерът изтърси това малко след като бе открито тялото на Мирослава от Перник, жестоко убита през 2012 г. Дори и в такъв момент на истински ужас Борисов не спира да сипе остроумията си.

Борисов към Цветанов: Пържоли за кучето, открило Мирослава

"Дядо ми е бил убит от комунистическия режим веднага след 9-ти септември 1944 г." В момента, в който изрича тези думи Борисов признава също, че е станал член на БКП. Всички, живяли по времето на комунизма знаем, че тогава на членовете на партията-майка се гледаше с добро око. Ни не всички ставаха членове... А още повече, ако дядо ти е бил жестоко убит от твоите партийни другари. Още от началото на политическата си кариера Борисов е обвързан с комунистите и това не се променя до днес.

Борисов: Бил съм член на БКП, нямам връзки с мафията

"Да помолим владиката да помоли началника да е с нас." Съмнявали ли сте се, че Борисов е близък с Господ? Когато премиерът се е родил, хор от ангели е запял на небето и пътеводна звезда е изгряла над хоризонта. Даже не знам защо моли владиката да си говори с Всевишния, когато той сам може да го направи.

Да помолим владиката да помоли началника да е с нас!

"Моята съдба, за съжаление, така се нареди в последните години, че все има някакъв мъж, който иска да прилича на мене." Мъчително е да си толкова обичан. Много е мъчително. Истинска звезда е нашият премиер. Всички го обичат, всички му се кланят, всички искат да са като него, но той е единствен - сам и неповторим. Хвала! Бягайте, злобари. Не може да сте като него, колкото и да ви се иска.

Борисов: Трябваше да ми благодарят, че спасих държавата в най-тежката криза (обновена+видео)

"Трима папи са ме галИли по главата." Какво ли си е помислим премиерът на Великобритания Дейвид Камерън след тази фраза? Да се надяваме, че преводачите леко са смекчили въпиющата глупост, която Борисов изтърси при неговото посещения в България. Едно е министър-председателят да се излага пред народа си, но съвсем друго пред висши държавници от чужбина. Така или иначе Европа е доказала, че ни има за хора втора ръка и то нищо чудно, ако съдят по премиер и министри.

Борисов към Камерън: Три папи са ме галили по главата (видео и снимки)

"Обещавам, следващият път когато стана премиер, ще поръчам в Русия една "Лада Нива" да я бронират, защото аз имам няколко смъртни присъди от международни босове, които съм залавял и екстрадирал." Обеща, ама не се случи. А то колко ли други обещания направи и нищо не стана. Ей на, Борисов е трети мандат вече и все с лъскави лимузини се вози за много, много пари. Но все пак с присъщата му скромност той не пропусна да спомене, че лично, с две голи ръце е ловил международни престъпници. Как да не му се възхитиш? Рамбо и Терминаторът ряпа да ядат. Не могат да се мерят с премиера.

Борисов: Следващия път като стана премиер ще поръчам "Лада Нива" от Русия

"Да, играех със скъсани гуменки и ядях филия с мас". Това си спомня от детството премиерът. Май Борисов забравя, че по това време всички ние сме хапвали филии с мас, циганска баница, а банани виждахме само на Коледа. Не се връзваме на тази изкуствена трагедия, Борисов... не се връзваме.

"Играех със скъсани гуменки и ядях филия с мас"

„Как така няма работа? Има безработни, а ето, търсят се толкова много овчари. Агнешко месо и зеленчуци се купуват и навън“ Това посъветва студентите нашия министър-председател. А после да не се чудим, че в Алма Матер влизат дори двойкаджии. България няма нужда от висшисти, защото нали знаете - простите хора се управляват по-лесно.

Борисов пожела на студентите да стават овчари и да садят картофи (ВИДЕО)

"Не е лошо да си дедо, лошо е да спиш с баби." Сексуалната тематика не е чужда на премиера, но явно горкият се чувства доста неудовлетворен в самотното си ложе, че да ръси наляво или надясно подобни тъпотии. След тази поредна изцепка как да не се зачудим дали някоя бяла стая Кне е по-подходящото място за него, отколкото кабинета на Дондуков?

Не е лошо да си дедо, лошо е да спиш с баби

Изцепките на Борисов са безкрайни. Почти във всяко негово интервю или изказване има по някоя удивителна глупост. В началото на първия му мандат беше смешно. За всички бе ясно, че това просташко поведение той се стреми да се доближи до най-малограмотните слоеве на обществото, които ще го припознаят и ще му повярват. Няма как един интелигентен човек да остане раднодушен при подобно поведение.

За жалост наша премиерът ни, макар и крал-слънце се превърна в най-истинския шут на Европа, а България в циркова арена. Шут, който все повече ни втръсва, но шут, който все още забавлява европейския елит. И всичко това до  момента, в който евробюрократите не си намерят следващи шут-клоун, с по-свежи, по-авангардни и по-поевропейчени хуморески... Иначе само от нас, българите зависи дали ще го оставим нашия шут да продължава да ръси глупости или ще кажем СТОП на този просташки, безумен бай Ганьовски водевил и ще го запратим там, където му е мястото.

Топ 50 крилати лафове на Бойко

 

 


34578