Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов безпомощен н...
Борисов безпомощен на колене пред ДПС!

Борисов безпомощен на колене пред ДПС!Вихър Бойчев

 

ДПС са част и то основна от управляващото мнозинство!? А коалицията вече е четворна, ако броим и аптекаря. Нищо ново!

Проблемът е: Пред обществото ГЕРБ няма как да представят ДПС за свои официален партньор, тъй като етническото движение изгуби управленска легитимност през годините. От друга страна, ДПС няма как да представи пред обществото участието си в коалиция с вече мразения ГЕРБ и „уж патриотите“, а пък т.нар. „Обединени патриоти“ няма как да обяснят пред своите коалиция с „уж“ неетническата ДПС!

Последните скандални гласувания по Изборния кодекс и Закона за вероизповеданията потвърдиха категорично това. За ДПС беше важно да отпаднат преференциите  услужливо се опитаха да им го осигурят! Не се получи, защото гражданите реагираха остро, но пък взаимодействието беше очевидно и блесна публично с цялото си  разбулено тайнство. После след като поправката поискана от ДПС не мина ГЕРБ и ДПС се разбраха да опростят дълговете на Мюфтийството... и след поредното недоволство, в крайна сметка ги разсрочиха за 10 г., така че като изтече давността... те да не са вече задължение! Пито платено. Добре го измислиха стратезите на двете партии - Данчо, Цветан и Делян...

Връщайки се назад ще видим, че ДПС не веднъж и дваж подкрепяше ГЕРБ! И за Антикорупционния закон, и за шефа на Антикорупционната комисия. Не можем да пропуснем и факта, че общините на ДПС се подкрепят финансово и мощно основно с помощта на Борисов и ГЕРБ, не можем да пропуснем и Булгартабак. Бойко Борисов продаде и ИПК „Родина“ на Пеевски, а всички кметове на ГЕРБ дадоха моментална експресна светлина на „Лафка” веригата за цигари и вестници на депутата от ДПС.

А какво да кажем за това, че почетният лидер на ДПС Ахмед Доган е вече горд собственик на 70% от най-голямата електрическа централа в Североизточна България - ТЕЦ Варна. Това се случи миналата година, а тази година дружество "ТЕЦ Варна" придоби фирмата "Делта епсилон". Това е компанията, която притежава известния като Боянските сараи имот. Той е ползван дълги години от Доган като лична резиденция, а наскоро и той беше придобит от почетния председател на ДПС.

ГЕРБ очевидно отдавна, а вече и нескрито управлява в коалиция с ДПС, а така наречените „Патриоти“ са просто фон, чиста мимикрия. ГЕРБ управлява явно, а ДПС консумира властта здраво!

И така стигаме и до грандиозния скандал Апартаментгейт!

Тук си задаваме и основополагащия въпрос: Има ли двоен аршин от страна на Борисов към министрите? Защо от министрите само горката Цецка Цачева си отиде, а други не! Защо останалите министри със скандални  имоти се ослушват и Бойко не ги закача? Защо пазят Пламен Георгиев?!

Главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов заяви смело: „Има хора с имунитет във властта. Лица, поставени в правителството от кръговете на ДПС, от Делян Пеевски, които Борисов не може да "пипне“. Дори подобни "имунизирани" лица да са замесени в имотни злоупотреби и търговия с влияние, министър-председателят няма властта да назначи проверки срещу тях, затова се ограничава само с оставките на "своите" в кабинета”.

Точно. Ясно. Категорично и недвусмислено.

И така! Има ли чадър на министри от квотата на ДПС? Колкото и пред обществото да се опитват да го скрият, такъв има!

ДПС отново управлява България?! И очевидно има власт и над ГЕРБ, и най-вече над Борисов!

ДПС се опитва някак си да се дистанцира от скандалите в държавата и да даде европейска визия на предизборната си кампания, за да може пак да каже, че е най-най-национално отговорната партия! Изцяло се дистанцира и от "Апартаментгейт", дори след КСНС при Радев не дадоха коментар!

Да припомняме ли Христо Бисеров, обръчите от фирми и всичко видно за българите, и все така "невидимо за институциите и законите"! ДПС пак го играят „опозиция“, а са толкова надълбоко в управлението! И ползват всичките му облаги и екстри.

Пак го играят отговорни и загрижени към нацията, а всъщност хитро и тихо ограбват държавата! Така както винаги през годините са го правили. И всичко това със съгласието, знанието и одобрението на отдавна приклекналия премиер на България, Бойко Борисов.

Гранд въпросите са: Доколко Борисов има властта във водения от него Министерски съвет? Доколко я упражнява? От кого е зависим министър-председателят? Кой задава дневния ред в парламента, в МС, в държавата?

Кой ни управлява и докога!?!

И накрая едно важно уточнение: Кой, когато и както и да се е докоснал до ДПС  е изгорял и отлетял...! В небитието. Нещо като... целувката на Юда Искариотски

За справка най-новата българска история...

Е, да му мисли Бойко Борисов...!

Но, не, чакайте, чакайте, забравихме... Той, Бойко говори с началника Господ...! Не само говори, но се и съобразява. Е, вече всичко е ясно.... Да влезе "новият Господ"...

А и Великден иде!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИЖТЕ ТУК >> Министрите на Бойко: Алчни и с имотна стръв като акулите... от филма „Челюсти“ >>

Поредният облагодетелстван! >> И министър Нено Димов в аферата с имотите

Опъва ли премиера Борисов чадър над спортния министър Красен Кралев. Притежава ли огромна вила под „СПОРТПАЛАС“ Кралев

Разкритията за разкоша на властта продължават >> Зам.-министър отмаря в имение за половин милион с европейски пари. Прокарал си и минерална вода за басейна

Брутална наглост! Комисията за борба с корупцията в НС отказа да гласува импийчмънта на ръководството на КПКОНПИ

 

Image result for hug

Image result for Delyan Peevski Image result for Борисов и карадайъ

 Image result for Борисов и ДПС Image result for ГЕРБ и Ахмед Доган

 

 

 

 

 

 

 


96209