Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ ...
БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)Продължение от ПОЗИЦИЯТА на доброволци от цялата страна, участвали в подписката и референдума на 6 ноември 2016 г.

11 ЛЕВА СУБСИДИЯ! Само седмица по-късно проблемът стана още по-голям, а партиите още по-нагли. В пленарна зала гласуваха за 11 лева субсидия на глас, когато над 3 млн. българи поискаха субсидията да се намали на 1 лв.! Гласува и ГЕРБ. Нагло и безпардонно,омерзително поведение. Изплашени, че няма да си приберат паричките те пренебрегнаха народа и показаха огромната си циничност. Ден по-късно от ГЕРБ обявиха, че ще искат 0 лева субсидия! Само 24 часа по-късно, след като и техните депутатите гласуваха 11 лева, изведнъж по чудодеен начин те измъдриха, че ще настояват... този път за 0 лева субсидия?! Че защо не го направихте предишния ден?! С този акт, вие популистки, лъжливо и манипулативно искахте да покажете, че подкрепяте народа, но... само фиктивно. Реално пак си прибрахте 11-те лева.

РЕФЕРЕНДУМЪТ - АТАКА СРЕЩУ ДЪРЖАВНОСТТА! На 7 декември Борисов по време на заседание на Министерски съвет заявява: "Всички мислеха, че референдумът е атака срещу нас, а всъщност е срещу държавността..." Според него - ясно, точно и категорично референдумът, за който гласуваха 3,5 млн. българи и бе подкрепен от 3 млн. се оказва опасен за България! ОПАСЕН! Само два дни по-късно същият Борисов сподели пред журналисти, че иска референдумът да стане закон? Съновидение ли е получил? Брадва ли го е ударила по главата? Абсурдна и поредната рязка промяна в позициите му и то на 180 градуса? Безумно!

РЕФЕРЕНДУМЪТ И ЗАКОНОПРОЕКТЪТ НА ГЕРБ! Точно една седмица по-късно на 14 декември и почти 3 седмици след като Манолова, заедно с ИК на референдума внесе законопроект напълно съответстващ на исканията на хората, ни в клин, ни в ръкав, ГЕРБ заявиха, че внасят... техен законопроект за решенията от референдума...!?! ЗАЩО? ЗАЩО? Въпреки и напук на вече внесения от Омбудсмана. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов отговори на въпрос на медия, че тази промяна в Изборния кодекс ще стане факт за задаващите се предсрочни избори на 26 март. Герберите обаче само говориха и говориха, и след като по незнайни причини отсвириха законопроекта на Манолова и така загубиха умишлено още 1 месец не направиха и крачка дори, за да може желанието на българите да стане факт. Не направиха нищо, а и най-безсрамно си гласуваха огромна Коледна ваканция (цели 19 дни) и така отново умишлено скъсиха времето, през което да работят по исканията на суверена. Това се случи в същия ден, когато ГЕРБ внесоха своя законопроект и казаха, че ще работят за него. Как ще работят? От Бали, от Малдивите или от село Скомля при баба Недка?! Прехвърлиха умело топката към президента Радев, за да удължи работата на НС... и така да се приемели промените, след като 2 месеца се въртяха, разтакаваха и умишлено блокираха всичко за референдума?!

"Внесеният законопроект е демонстрация, че ГЕРБ е била последователна в политическите си послания и тогава, когато народът ни е давал ясни знаци, ние сме ги разчитали", казаха тогава герберските продажници. Сериозно? Точно седмица, когато лидерът им Бойко Борисов обяви, че референдумът застрашава България...? Цинична последователност? А и защо не приехте този на Омбудсмана, за него имаше достатъчно време - от внасянето му на 27 ноември до разпускането на НС в края на м. януари, дори и с ваканцията ви?!?

БЕЗСМИСЛЕНО ГУБЕНЕ НА ВРЕМЕ! До разпускането на 43-ия парламент в края на януари ГЕРБ осъзнаха, че е най-добре публично да се обявят „ЗА“ референдума, но реално да не вършат нищо. Така и стана. Правеха се комисии, някои от тях дори и не се състояха, поради липса на кворум Говориха се глупости, разтягаха се локуми, в края на краищата даже не допуснаха Референдума да се обсъжда и в комисия, и в зала... От ГЕРБ се оправдаха, че нямат подкрепата на другите партии, а те видиш ли искат много, ама много да приемат решенията на референдума. Любопитно защо не направиха всичко възможно това да се случи. За много по-незначителни закони ГЕРБ се коалират с реформатори, с патриоти, с независимите..., с кой ли не само и само да стане тяхното... И винаги имаха превес и винаги приемаха желаните от тях законопроекти. Този за референдума обаче не беше от важните и беше оставен да отлежава и да прашасва, но пък приказките за неговата подкрепа бяха безброй. И така изведнъж от остри противници на националното допитване, гербаджиите се превърнаха в ревностни защитници.

ПРЕДИЗБОРНИ АГИТАЦИИ! За година и половина Борисов и ГЕРБ ясно, точно и категорично показаха и доказаха, че не подкрепят референдума на 3,5 млн. българи, не го искат и нямат желание решенията му да влязат в сила. От старта на предизборната кампания за 44-ия парламент лидерът Бойко Борисов и неговите придворни дами обаче изведнъж заговориха отново друго. Борисов рязко се сети, че е „слуга на народа“ и на 9 март обяви, че референдумът му е най-свиден, скъп и мил. Той заяви: "Още след първия ден на създаване на парламента той ще бъде подложен на огромен натиск. Има референдум - 2.5 милиона са казали, че искат по друг начин да бъдат провеждани изборите - мажоритарни, с 1 лев субсидия. И ако политиците си мислят, че това ще се игнорира и ще се забрави, това няма да се случи." Бойко в тоя момент очевидно дълбоко и трайно получи амнезия и забрави , че неговата партия не направи нищо за референдума, че самият той го отрече, анатемоса и го нарече "атака срещу държавността"? Забрави ли, че и в 43-то народно събрание пак нямахте мнозинство, както няма да имате и в 44-то? Какво се е променило? Нищо! Или само говорите, говорите, за да може и референдума на народа да откраднете, както откраднахте достойнството, свободата, справедливацостта и всичко добро от нашата Родина ...? И Превърнахте България в назъбени магистрали и... пустош.

Десет дни по-късно Борисов поиска и да намали броя на депутатите, да маха имунитетите, да сваля... звезди. Само и само изборите в негова полза да извърти. Безсмислени, грозни..., груби популистки приказки.

Кой знае колко още неща ще измисли до 26 март. Накрая знаете ли какво ще каже? Ще каже, че той, кралят-слънце, нашият вожд и спасител е... инициирал референдума! Референдумът е мисъл, идея..., същност на Герб.

КРАЙ! Борисов забравя или се прави, че забравя, че паметта на народа не е толкова къса. Хората помнят. Помнят, че референдумът е на Слави, на хората..., на България, не е на ГЕРБ! Не е на Борисов! Помнят, че ГЕРБ ни отхвърлиха. Помнят, че ГЕРБ ни смачкваха. ПОМНЯТ, че ГЕРБ се подиграваха и игнорираха . Референдума.? Помнят, че ГЕРБ ни лъгаха повече от 10 години и сега пак ни лъжат. ПОМНЯТ! Знаят и Помнят, че Борисов не е човекът, на когото да се вярва. Няма и да бъде.

Герберите се стремят към едно – да опорочат референдума, да го размажат, да внушат, че Борисов и Слави Трифонов са едно, че има договорка..., че нещо се решава отново отзад, зад гърба на народа. Стремят се да убият желанието на хората за промяна, защото те, ГЕРБ не са промяната, отдавна вече. Синоним са на застоя, връщането назад. Сега, ако герберите загубят изборите дори се готвят да излязат пред парламента..., за да протестират. За какво? Още не е ясно. Ще излязат да протестират сигурно и за референдума, дори преди Слави Трифонов, човекът, който от началото досега се бори и ще се бори със зъби и нокти за референдума и честта му! Готови са да се подмазват, да лъжат, да мамят. Готови са на всичко...!

Борисов, ГЕРБ, придворни дами! Ние, доброволците, българският народ Не ВИ ВЯРВАМЕ! Ние, доброволците, българският народ НЕ ВИ ИСКАМЕ! Ние НЕ ЖЕЛАЕМ ВАШАТА ФАЛШИВА, ДЪЛБОКО ЛИЦЕМЕРНА ПОДКРЕПА! Спрете се! Преди да дойде – БЪЛГАРИЯ!

 

Вижте и други материали по темата: 

Партийната субсидия остава 11 лв. за глас, предсрочният вот – по старите правила

ГЕРБ готова да внесе 0 лева субсидия за партиите

Борисов: Референдумът е атака срещу държавността

Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект за мажоритарно гласуване

Депутатите си гласуваха дълга Коледна ваканция

Депутатите от ГЕРБ внасят въпросите от референдума в парламента

Борисов призна изборния резултат за своя грешка и обеща да претвори референдума в закон

"Като слуга на народа" Борисов предупреди отново за референдума24151