Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ ...
БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част I)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част I)Позиция на доброволци от цялата страна, участвали в подписката и референдума на 6 ноември 2016 г.

 

От доста време насам, но особено през последните седмици, лидерът на ГЕРБ и най-доверените му хора се заиграват, та даже преиграват с Националния референдум, организиран от „Шоуто на Слави“. Мръсна, гадна и абсурдна популистка игра. Борисов е ловък... и усеща, че партията му може и да загуби изборите, и ще се разбие като малка лодка в бурно море. За това и прави дори от невъзможното - всичко възможно, за да изплува отново на повърхността. Как? Разбира се, чрез референдума, той е спасителният пояс за него и залинелия ГЕРБ.

НЕ, Борисов! Ние отдавна не ти вярваме, не те искаме и изобщо нямаме нужда от тази псевдо загриженост и ваша подкрепа, нямаме нужда от тези опашати, нагли и популистки лъжи! Казваме ви го на глас: НИКОЙ, АМА НИКОЙ ОТ МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ, ИСКАЩИ ПРОМЯНА И ГЛАСУВАЛИ НА РЕФЕРЕНДУМА НЕ ВИ ВЯРВА, НЕ ВИ ИСКА! НЕ ЖЕЛАЕ ВАШАТА ПОДКРЕПА! ОТДАВНА.

ФАКТИТЕ:

ГОДИНА МЪЛЧАНИЕ! Борисов или страда от амнезия, или от пълно раздвоение на личността и не знае и не помни какво е правил и говорил само преди няколко седмици. Националният референдум беше иницииран в края на 2015 година, а подписите за него се събираха през есента и зимата на 2016 г. 700 000 подписа в защита на 6-те въпроса. 700 000 съдби. В продължение на една пълна година Борисов, неговата партия и безброй близки до тях медии не казваха и дума за националното допитване. Мълчаха, гробно мълчаха като неми риби и като прегрешила, засрамена девойка. Бойко и ГЕРБ ясно доказаха, че не се интересуват от референдума, че не го подкрепят, че са против него, че не им влиза в сметките, че въобще не им пука за българите и техните искания, надежди, мечти.

РЕПРЕСИИТЕ! Хиляди доброволци с увереност, че нещо в България все пак трябва да се промени събираха подписи, обикаляха и мръзнаха през лютата зима на 2015-2016-а г. Много от тях бяха заплашвани, тормозени и дори подлагани на саморазправа от местни деребеи, подчинени на ГЕРБ. ДА! Доброволци на референдума бяха сплашвани и заплашвани, че бизнесът им ще бъде затворен, че семейството им ще пострада, че ще си загубят работата, че няма да получат помощи, че ако продължават да помагат на Националния референдум тежко и горко им...! ДА! ТАКА БЕШЕ. НАВСЯКЪДЕ. И всичко това от ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на България ! Срам. За уж демократична България, член на Европейския съюз. Прилича по-скоро на диктатура, но не и на свободата, за която се борихме, и на която се надяваме, и за която партийците непрестанно ни говорят. И тази диктатура и лицемерие идват точно от страна на ГЕРБ, на ГЕРБ и нейния лидер Борисов!

КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД! На 17 май президентът Росен Плевнелиев – издигнат, избран и подкрепян през целия си мандат от ГЕРБ сезира Конституционния съд, за да премахне три от въпросите на референдума (Да може да се гласува и по електронен път, Броят на народните представители да бъде намален на 120 и Директорите на областните дирекции на МВР и началниците на районните управления да се избират пряко от хората). За т.нар. президент нямаше значение, че един от въпросите, които атакува е същият, за който той самият инициира референдум преди година. Плевнелиев като истинска кукла на конци клекна пред ГЕРБ и се опита да унищожи въпросите на Слави. И успя. Макар и частично. Успя, но от ГЕРБ и Борисов ни вопъл, ни стон. Малко хора знаят, че 85% от членовете на Конституционния съд са на ГЕРБ: Цанка Цанкова, Константин Пенчев, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев са пряко предложени от партията, а Борис Велчев, Кети Маркова, Мариана Карагьозова-Финкова и Филип Димитров са предложени от Росен Плевнелиев, но и той е от ГЕРБ... Логично и очаквано при 85% членове на ГЕРБ "независимият" КС премахна три от въпросите на Националния референдум. Сега герберите „колабираха“, получиха умствена парализа и забравиха за всичко това и сега изведнъж се влюбиха в референдума..., предлагат даже да намалят броя на депутатите! Ужас! Че нали точно ти, Борисов, чрез подопечния ви КС, преди половин година отказахте да намалите народните избраници от 240 на 120!?! Нали вие осакатихте референдума и даже се чудехте дали и останалите 3 въпроса да не махнете. Бойко, Народът на това му вика - фурнаджийска лопата. Резил. Или пък на късата памет разчитате...?

ГЛАСУВАНЕТО! Седмици преди изборите на 6 ноември от централата на ГЕРБ по вътрешни канали са разпространили заповед да не се гласува на Националния референдума. Ако някой не се подчини на Лидера, то задължително да отбележи с три пъти „НЕ“! ГЕРБ и не криеха, че те не искат техните членове и симпатизанти да участват в националното допитване по никакъв начин. Тирания. И за това и мълчаха....

МАЯ МАНОЛОВА! На 27.11. 2016 г. Омбудсманът Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект в Народното събрание, който отразява напълно решенията на референдума. Малко по-късно от сценаристите от Шоуто, съвместно с водещи експерти внесоха и т.нар. райониране, според което трябва да се проведе мажоритарният вот и което райониране беше уж най-големият проблем на политическите партии и Народното събрание. И така всичко за приемането на референдума бе налице. НО! Нито една, политическа партия не си мръдна пръста, не направиха нищо. Игнорираха референдума. Ритнаха го. И ГЕРБ, и БСП! Всички! Започнаха да говорят, да говорят..., да свикват комисии, срещи за анализи, за сложности... Разтакаваха. И никой нищо не направи. Не положи никакви усилия. Да, основно вие от ГЕРБ, с вашето мнозинство, с вашите коалиционни партньори и подвластни институции не си мръднахте пръста за референдума! Напротив. САБОТИРАХТЕ ГО!

(Следва продължение)

 

Вижте и други материали по темата:

Борисов призна изборния резултат за своя грешка и обеща да претвори референдума в закон

"Като слуга на народа" Борисов предупреди отново за референдума

ГЕРБ готова да внесе 0 лева субсидия за партиите

Борисов: Референдумът е атака срещу държавността

Президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд с искане да се произнесе дали три от въпросите в решението на Народното събрание от 12 май 2016 г. за произвеждане на национален референдум съответстват на Конституцията

Мая Манолова и сценаристите на "Шоуто на Слави" внесоха законопроект за мажоритарно гласуване

Партийната субсидия остава 11 лв. за глас, предсрочният вот – по старите правила24076