Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов намекна за н...
Борисов намекна за нова

Борисов намекна за нова "връзка" с бившия си заместник: С Цветанов се разделихме след 20 г брак. Той си има ново семейство, при мен останаха децатаПремиерът инспектира ремонт на храм в Ловеч, епархията го награди с орден за помощта към църквата (Видео)

 

Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове. Това каза премиерът Бойко Борисов на излизане от новия катедрален храм „Свети Кирил и Методий“ в Ловеч, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

"Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак - той си има ново семейство, а при мен останаха децата. Лоша дума няма да кажа. Желая му успех", допълни той.

 

Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат с аплодисменти в Ловеч. С него е и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

 

Министър-председателят инспектира ремонт на местен храм в града заедно с кмета Корнелия Маринова. Премиерът коментира, че това е една от най-добре изрисуваните катедрали у нас.

 

Премиерът и градоначалникът бяха посрещнати в новия катедрален храм. "Св. Св. Кирил и Методий" от владиката Гавриил, който връчи ордена на Светите Новоселски мъченици на Ловчанската митрополия на Бойко Борисов за заслугите му за помощ на църквата. "Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги", каза владиката.

 

"Благодаря за този орден и това е направено за хората. За нас е важно да пазим вярата си. Напомням, че ние единствени не затворихме църквите", каза Борисов.

 

Митрополитът му благодари за вярата към Светия синод и вярата на премиера в църквата.

 

"Даже ни се подиграваха с теб, че сме казали, че няма да има заразени, а то точно така стана", каза Борисов.

 

Отличието бе връчено на премиера заради помощта на правителството за изграждането на новия катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий“ и заради решението на Министерския съвет да не затваря българските православни храмове навръх светлите Великденски празници по време на извънредното положение заради пандемията от COVID-19. 

„Решението за наградата е на епархийския съвет поради заслугите Ви за завършването на катедралния храм и беше взето още на 16 април т. г. Но поради пандемия не се осъществи. Радваме се, че днес дойдохте, защото трябва да изпълняваме решенията на епархията“, обърна се митрополит Гавриил към министър-председателя Бойко Борисов. 

За изграждането на новия храм правителството осигури 828 000 лева. Средствата са превеждани на Светата митрополия в периода от 2014 г. до 2019 г. 

„Вие устояхте на огромния натиск срещу Вас и не затворихте църквите нито за Цветница, нито за Великден, нито след това“, изтъкна Ловчанският митрополит при награждаването на премиера. 

Министър-председателят изрази дълбока благодарност заради направения жест и подчерта, че няма по-голяма награда от това Ловеч да има такава красива катедрала с впечатляващи стенописи. „Господ направи така, че не увредихме здравето на хората, благодаря на всички владици и свещеници“, каза още премиерът Борисов. 

Решението за изграждането на катедралния храм в Ловеч е взето през 2004 г. Той е окончателно завършен през миналата година. 

След катедралата „Св. Св. Кирил и Методий“ премиерът посети частното начално училище „Свети Седмочисленици", където се преподават общообразователни предмети и вероучение. 

„Обучаваме децата в християнство, но ще трябва да се разширим“, посочи митрополит Гавриил. Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент да бъде оказана необходимата подкрепа от страна на правителството. 

В Ловеч премиерът посети също печатница с новоизградена модерна база и иновативно оборудване, в което работят над 40 души. Компанията има и успешно реализиран проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, чийто резултат е разширяване на капацитета за производство на основния продукт при използване на високо енергийно-ефективно оборудване.

 

Министър-председателят Борисов разговаря и с ръководството на друго предприятие в града, което произвежда тапицирани мебели. Продукцията на ловешката фирма се пласира основно на европейските пазари и Близкия изток като този дял е над 90% от общото производство. Компанията е реализирала девет европейски проекта на обща стойност 6 млн. лв. 

 

"Вие сте първият министър-председател, който посещава това място. Искам само да дойдете пак". С тези думи възрастен жител на ловченското село Лесидрен посрещна премиера Бойко Борисов, който е на обиколка в района.

"Ти оспорваш всички социологически агенции", отвърна му радушно министър-председателят, който изброи и успехите на вчерашните частични местни избори.

"Единственото, което не могат да прозрат, мила, е, че само съединението прави силата. Какъв е тоя зор за предсрочни избори?!", обърна се пък Борисов към друга жителка.

Възрастните жители на Ловешко благорариха на премиера и за отпускането на 50 лв. към пенсиите - мярка, предприета заради COVID-19.

 

Борисов разговаря с хората, те му споделиха някои от проблемите си за района. Събралите се хора го посрещнаха радушно, с аплодисменти. Не липсваха и традиционните селфита.

 

Деца в парка пък бяха запитани от възрастните: "Кой е дошъл на гости?". Борисов пък се позаинтересува да не би децата да отсъстват от училище и им заръча да се учат. 


Очаквайте подробности!

 

"> 

 

 

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Колко точно отцепва Цветан Цветанов от ГЕРБ?

Почти като ГЕРБ сбирка, ама... това, което имаме като Цветанов

Джема Грозданова разказа как се ръководи ГЕРБ и кога Цветанов и Борисов се скарали

Цветанов обеща да не управлява партията си от джипка

Дариткова хленчи: Цветанов бе фактор, определящ политиката ни, но сега печели дивиденти с антиГЕРБ реторика

Сблъсък! Алексей Петров срещу новия/стар партиец Цветан Цветанов. Чакат се отговори на куп въпроси. ВИЖТЕ >>

Веселин Маринов почти се разплака: Цветанов не ме покани на учредяването на партията си

 

 137711