Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов призна пред ...
Борисов призна пред ГЕРБ: Подкрепата ни намалява! Износваме се...

Борисов призна пред ГЕРБ: Подкрепата ни намалява! Износваме се...Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи силно критично изказване към съпартийците си  на националната работна среща на партията в НДК. Остри забележки отправи Борисов и към министри и кметове на партията.

Форумът има за цел да определи стратегията за предстоящите избори за европейски парламент.

Борисов не може да си отговори защо ГЕРБ е направила толкова значими неща за гражданите, а слиза надолу. "Обичам ви, но не е даденост това! Факт е, че БСП, с тези провалени политици, ви доближават", предупреди той. "Това, ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синя!", закани се лидерът на ГЕРБ на финала на 40-минутната си реч.

"Народът избор след избор ни даваше своето доверие. Направихме доста повече, отколкото може една партия да направи", заяви той в началото на речта си към партийния актив. Това обаче било лесно, защото преди ГЕРБ нищо не било направено. Борисов изреди успехите в национален и местен мащаб, но след това акцентира върху критиките.

"Защо обаче нашата подкрепа намалява? Да, ще кажете, износваме се", каза Борисов. И напомни, че от първото правителство на ГЕРБ само той и Томислав Дончев са в кабинета. "Депутати, кметове подменихме. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата", изтъкна Борисов.

Най-остри критики той изреди към представителите на местната власт от ГЕРБ, макар че не подмина и министри, които внасяли законопроекти с глупости вътре, а на Цветанов му се налагало с висш пилотаж да ги отстранява.

"Ако не си прочистите къщичките, рано или късно то ще избие, дали в "Суджук" или нещо друго. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, за което ни обвиняват и ако не сме - да не го допуснем", нахока премиерът кметовете, като им се скара и за липсата на реакция по време на черния пиар на БСП за санираните блокове.

"Хората не обичат елитарни партии. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова. И да не го допуснем", нареди Борисов.

"Ние всяка душа, всеки човек трябва да го чуем и да му помогнем, защото имаме ресурса да му помогнем", постави задачата на местните управници лидерът на ГЕРБ.

"Те се борят за власт, ние искаме да подобрим живота на хората", сравни целите на ГЕРБ и опозицията премиерът. "Те ви избиват зъбите с някаква жълта новина и вие се сгушвате и не отговаряте", скара се Борисов на кметовете на партията.

Всеки един трябва да се замисли - защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха всеки път. Всеки трябва да си помисли къде има грешка, включително и аз, подчерта той.

На форума в НДК Националният предизборен щаб представи събитията и организационни дейности в предизборната кампания на управляващата партия.

"Да сме втори е резултат, който не трябва да чуваме. ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер в Европа - Бойко Борисов. Тази година за нас няма лято, за нас е време за стабилност. Можем да я покажем само при отличен резултат на европейските избори", посочи лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Това ще е голям сблъсък на т.н. идея "Европа на отечествата" или "Обединена и интегрирана Европа". Какво се крие зад тези думи - това са думи, които звучат добре, ние обичаме нашето отечество и ще направим всичко за него, но кое е доброто за нашето отечество", каза евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

"Само след по-малко от 4 месеца ние ще се изправим пред нашите съграждани, за да поискаме отново тяхното доверие на изборите за Европейски парламент, а малко по-късно и на местните избори. За мен на изборите през тази година не е важно кой от нас ще бъде евродепутат, кмет или общински съветник, единственият важен въпрос е дали ще покажем на хората, че сме си свършили работата и че правим живота им по-добър", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

След месец, на 20 февруари приключва срокът за номинацията на новите евродепутати.

"Убеден съм, че ще застанем изключително твърдо и мощно зад бъдещата ни листа за евродепутати, ще подкрепим европейското си семейство в ЕНП и водещия ни кандидат за бъдещ председател на ЕК Манфред Вебер. Със скоростта на F-16 към нова победа", коментира кметът на Бургас Димитър Николов.

Управляващата партия има амбицията да повтори броя на досегашните си представители в Европейския парламент.

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://dnes.dir.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Подготвят изборните манипулации! >> На 20 февруари приключва срокът за номинацията на новите евродепутати на ГЕРБ

Ще планират изборните манипулации! >> ГЕРБ се събира на първа предизборна среща в София

Започна подготовката за евроизборите

Оракул на ГЕРБ предварително вещае порочни избори >> Георги Марков: Президентът ще оспори честността на избори 2019

Честита 2019-та, уважаеми избирателю!87334