Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов с книга - "М...
Борисов с книга -

Борисов с книга - "Моят приятел Доналд". Скоро на пазара (ОБНОВЕН)Коментар на Пенка Керелезова

 

Най-накрая нашият Премиер-слънце, нашият Вожд, нашият Крал на кралете - Българският министър председател Бойко Методиев Борисов успя и се сдоби със заветна снимка! Очевидно неговата детска мечта да има снимка с Президент Тръмп се увенча най-накрая с успех! Успех и то грандиозен! Да се снимаш не само с него, но и с покъртително сияйната негова съпруга, Президентшата - Мелния. Направор си е триумф...!

Удар и то право и директно в десетката - Бойко не само че се снима най-накрая с Тръмп, не само че се снима с Мелания, но той най-вероятно ги е и докоснал, най-вероятно ги е пипнал, ръкувайки се с тях! Какво събитие, каква радост, какъв успех! А преди това след толкова фанфари и дитирамби за предстояща среща Тръмп-Борисов се появи една нищо и никаква снимчица на двамата, снимчица, на която Бойко е в гръб, а по изражението на лицето на Тръмп се чете недоумение и учудване... Кой ли е този? Да не би някой от охраната да се е притекъл за нещо...?!

И след цялото това унижение, което проправителствените слугинажни медии обявиха като "СРЕЩА", дойде и този неочаквано зашеметяващ успех на нашия пръв партиен и държавен ръководител – ТОЙ не само че се снима с Президентското семейство, не само че беше в Белия дом, но ТОЙ - Борисов докосна, ръкува се с първото измежду първите семейства в света! Е, тук очаквам нашите медии направо да си счупят химикалките и клавишите на компютрите, за да пишат 3 дни и 3 нощи, че нашият премиер, освен че се е снимал и ръкувал със семейство Тръмп, а е и разговарял с тях над три часа, после са вечеряли заедно в "Тръмп-тауер", силно заинтригувани от дадените от него ценни международни съвети... Даже Бойко е преспал там през една стая от спалнята на Мелания...

Ех, да беше така...!

Но да беше или да не беше, вече няма никакво значение, няма и значение, че за пореден път нашият Бойко стана повод за снизходителни усмивки по света...?! Важното е,че най-накрая имаме снимка, важно е, че сега вече по-спокойно и убедително може да ни се направи внушението, че е имало и задълбочена среща между двамата! Важното е, че се поизчисти срамът и резилът около фиаското с по-предната глупава ситуация около т.нар. среща-снимчица! Няма значение и това, че всеки ден Тръмп и Мелания се снимат с поне 20 знайни и незнайни държавници и политици по тяхна молба!

В случая обаче няма и никакво съмнение, че егото на нашия министър председател беше силно накърнено, заради което най-вероятно беше мобилизиран и целият лобистки ешалон около Белия дом, за да я има тази изстрадана снимка! С две думи - спасихме положението. И ни олекна на всички! Ох!

Предисторията. Точно три секунди продължи тиражираната среща между българския премиер Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп. Три дълги секунди за нашия министър-председател, през които той е трябвало да напрегне всичките си мозъчни клетки, за да измъдри едно "Корглачулейшънс", а Тръмп да се опита да се сети кой е този барбарон, който така усилено драпа да се ръкува с него.

Срам, срам и унижение е чувството, което се появява, гледайки как нашият министър-председател със зъби и нокти се бори, за да получи заветното ръкостискане. Вероятно сме били свидетели на най-кратката среща в историята на българо-американските отношения. Но това не пречи да започнем всенародни спонтанни тържества, поздравителни телеграми от възторжени граждани, писатели и певци, които възпяват паметния ден.

 

 

Колкото и да се смеем обаче, подобно ръкостискане е огромен успех за нашия Бобо. Момче с няколко прочетени книги зад гърба си, измежду които е "Винету", което управлява България три (макар и не пълни) мандата, се ръкува с големци и го милват папи по главата.

Любовта на Борисов към международната сцена се зароди покрай провалилото се Европредседателство. След като на народа му писна да слуша за магистрали, по които се трепем като мухи и за санирани блокове, които капят като навес на селска плевня, премиерът предприе последния отчаян опит да търси спасение във външни изяви. Щом не може да оправим нашата къщичка, ще оправим европейската. Че даже и световната. Няма значение, че в България всичко се разпада - хората са бедни, отчаянието е повсеместно, липсва справедливост, цензурата, корупцията и потисничеството на властта се ширят, престъпността разцъфтява, а младите бягат презглава зад граница... Важно е, че Премиерът влезе в ново амплоа - на виден европейски и световен дипломат.

 

Image result for Boyko Borissov

 

Явно да си сред силните на деня е опияняващо чувство, което завладя бистришкия тигър и не го пуска и до днес. Уви, още тогава въпреки непрекъснатите му совалки напред-назад Борисов така и не извоюва нищо добро за България - дори напротив. Успя да ни изложи и на Изток, и на Запад. И навсякъде да ни се присмиват и надсмиват.

Борисов опита да се превърне в един същински Хенри Кисинджър. Хукна да затопля дипломатическите отношения между Европа и Турция, САЩ и Русия. Решаваше бежанските проблеми, даваше акъл и целуваше канцлера Ангела Меркел, френския президент Емануел Макрон и турския президент Реджеп Ердоган, дори обикаляше и се навърташе около  главата на Руската федерация - Владимир Путин...

Премиерът, който за няколко мандата така и не се научи да говори английски и на всяка среща на високо равнище се изцепваше с поредния гаф, не спира да се хвали със своите доста съмнителни постижения. Той непрекъснато се бута като пале между големите на деня. И всичко запечатано със снимки. Недай си Боже някой да се усъмни и да не повярва. Започна да флиртува с Москва, Берлин и Анкара, въпреки че Меркел заспа на една от срещите им,

 

Related image

Ердоган сложи турското знаме на мястото на българското,

а Путин снизходително го потупа по рамото, както баща тупа своя изоставащ син. (Изобщо не си струва да се спомене и чутовния гаф в Москва, при който след срещата с руския президент Борисов обяви, че Турски поток ще влезе в България, а часове по-късно новината бе опровергана от руска страна.)

Проблемът е, че за разлика от висшите дипломати, Борисов и бъкел не разбира от езика на истинските политици. Той притичвайки покрай тях по-скоро прилича на мишле сред тигри и чакали. 

По всичко личи, че както в почти всяко свое начинание и тук Борисов върви към грозен провал и в ролята си на "ерудиран политик". Проблемът е, че освен че петни името на България, нашият премиер-бащица така и не разбира унизителните ситуации, в които непрекъснато изпада и кой знае ТОЙ - Бобо може в скоро време и книга да издаде "Моят приятел Доналд". Очаквайте я. А след това идва ред и на Путин...

Интересното предстои. Жалкото, срамното и горчивото е за България!

 

Изложиха восъчната фигура на Бойко Борисов в Ретро музея във Варна (снимки)

Премиерът Бойко Борисов застана рамо до рамо с Доналд Тръмп и Владимир Путин във Варна. Това обаче не е официална среща на лидерите в резиденция Евксиноград, а експозиция на восъчни фигури във варненския Ретро музей.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Бойко Борисов на 59: Пътят му от пожарникар до премиер 

Кошлуков предложи Бойко Борисов за кмет на София

Вижте пътя на Бойко Борисов във властта досега. Какво свършиха двете му правителства (Снимки)

Кой е Бойко Борисов - министър-председател

А ние пък сме си избрали... Бистришки тигър

Бойко – премиерът, който изгони народа си (Обновен)

Международникът, който заряза България* >> Борисов: Усилията ни за приобщаването на Западните Балкани трябва да продължат

"Големият" международник в роля* >> Борисов: На Балканите ще си направим газопроводи, централи, да нямат интерес пак да хвърлят бомби 

Международникът, който забрави за България* >> Борисов поиска от Путин съдействие за "Западните Балкани"

Бойко Борисов: България е за диалог между ЕС и Турция, който разрешава проблеми (ОБЗОР)

 

 77004