Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов сменя бушони...
Борисов сменя бушони, но системите ще продължават да гърмят

Борисов сменя бушони, но системите ще продължават да гърмятАко следваме логиката на уволнения по силата на лошата комуникация, то би следвало скоро целият Министерски съвет да си търси нова работа, защото лоша комуникация има и на много други места в управлението.

Това каза пред Нова телевизия политологът Страхил Делийски по повод поисканата от премиера Бойко Борисов и подадена оставка на социалния министър Бисер Петков.

Тук става дума за нещо типично за Борисов – нещо не работи добре, имаме гърмяща система, сменя се един бушон, но това не променя тежкото състояние на самата система, заяви Делийски.

Ще продължаваме да виждаме подобно гърмене на системи. Във водния сектор например около 85% от дружествата имат проблеми. Борисов умее да властва, умее да прави ходове, които да го държат на власт, но е много спорно дали умее да управлява публични системи. Ако продължават така да се управляват публичните системи, не ни чака нищо добро. Този тип философия, която се води вече 10 години, загърбва доброто управление на публичните системи, коментира още Страхил Делийски.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Деница Сачева става  ?

Протестиращите майки до Борисов: Бисер Петков да бъде върнат на поста  

Проблемът с вторите пенсии е в НОИ. И само НОИ може да го реши

Бивш   посочи коя е най-голямата манипулация, свързана с пенсиите!

Никой не вярва, че орязването на болничните ще спре злоупотребите

 


118002