Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Борисов за Радев: Да...
Борисов за Радев: Да наложи вето, аз ще изкарам депутатите от ГЕРБ от зала. Да уморим народа

Борисов за Радев: Да наложи вето, аз ще изкарам депутатите от ГЕРБ от зала. Да уморим народаДа наложи вето върху закона за удължаване на извънредното положение, аз ще изкарам депутатите на ГЕРБ от залата, да си гласуват. Да уморим народа.

Това обяви разгневено премиерът Бойко Борисов в коментар на изявлението на президента Румен Радев, според когото мерките, свързани с противодействието на заразата от коронавируса, трябва да се облекчат.

И не пропусна личния елемент:

"Сутринта му се обадих, за да му изкажа съболезнования в чисто човешки план. Да говориш нелепици в ден, в който баща ти е умрял. Мога много да му отговарям, но в такъв тежък за него ден, не бих си го позволил".

След което обясни, че Радев само "ходи като някоя друга свекърва"..

Налагането на мерките Борисов сравни с грижите, които добрите родители полагат да децата си, някога и против волята им. Как едно дете плаче, когато трява да се ваксинира или да ходи на зъболекал, но майка му или баща му, го водят, защото знаят, че ще спасят живота му, илюстрира извънредното положение той.

Борисов заедно с шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски беше в завод в Смолян, в който е започнало производство на предпазни очила и шлемове за медиците на първа линия в битката с коронавируса.

 

 

 

 

Източник: https://clubz.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Румен Радев с изявление: Мизерията не е спасение от вируса

Коронавирус в България: Как просто влудяват хората

 


123794