Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Босия отдавна аларми...
Босия отдавна алармира* >> Прокуратурата

Босия отдавна алармира* >> Прокуратурата "иска главата" на зам.-министър заради измамаДнес, 12.09.2018г., Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд гр. София (СРС) искане на основание чл. 69 от НПК за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

Спрямо Ангел Попов на 29 март 2018 г. е внесен  обвинителен акт за извършена от него измама- престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство е Софийски районен съд, насрочено за разпоредително заседание.

 

В хода на досъдебното производство е  установено, че на неустановена дата през месец август 2012 г. в град София, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8000 евро Попов е възбудил у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу горепосочената сума служители от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. ЕКМТ/СЕМТ представляват разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт.

 

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов да е извършено  през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Дебилщина... и още нещо!* >> Симеонов се заяде с Босия, прати го в рекордите на Гинес

След опита за граждански арест: Не сме "Динковци", борим се за права!

10 души пробваха граждански арест на зам.-министър (Обзор)

Поддръжници на Босия искаха да направят "граждански арест" на заместник на Московски (видео)

Новите каузи на Босия: Свобода на медиите, редуциране на 1/2 от администрацията, здрава съдебна система и уволнения наред

Босия: Робството е доброволен акт. Който не е съгласен да бъде роб, става войник. Там, където има един войник, няма робство