Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Братовчед на Асад: С...
Братовчед на Асад: САЩ и Русия са се договорили за ударите в Сирия

Братовчед на Асад: САЩ и Русия са се договорили за ударите в Сирия„САЩ и Русия бяха координирали ударите в Сирия предварително. Турският президент Ердоган и израелският премиер Нетаняху са разговаряли и с двете страни и са успели да постигнат споразумение между тях.

То гласяло, че удари ще има, но без жертви. В същото време руснаците са имали възможността да свалят някои от ракетите, за да кажат, че са удържали на дадената за това дума“. Това заяви в ефира на „Събуди се“ първият братовчед на сирийския президент Башар Асад – Рибал аз Асад. 

Той живее в изгнание в Лондон от много години, тъй като в родината му със сигурност го чака затвор. Срещу него са правени два опита за убийство. 

Според Рибал Асад, след ракетната атака, ще видим деескалиране на напрежението в Сирия. 

Всички страни ще се успокоят. Никой няма интерес ситуацията да се усложнява повече“, категоричен е братовчедът на сирийския държавен глава. 

„От Сирия започна най-голямата хуманитарна криза в съвременната ни история. Но на никого не му пука истински за Сирия, искат да я разделят. Само демокрация може да обедини мозайката от различните общности, които живеят в страната“, казва още Рибал ал Асад.

 

Източник: https://frognews.bg/