Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Брифинг на тема “Гра...
Брифинг на тема “Гражданската доктрина

Брифинг на тема “Гражданската доктрина "Единна България”, гр. ПерникНа 10.06.2014 г. в приемната на ГД „ДНЕС“, гр. Перник, ул. “Св. Св. Кирил и Методий“ № 31 се проведе брифинг на тема “Гражданската доктрина Единна България”. 

На срещата Георги Първанов – координатор на “ДНЕС” за гр. Перник припомни на медиите, че Движението за национално единство и спасение „ДНЕС“ е приело за своя основна мисия отстояването на правата на всеки отделен гражданин. “Гражданската доктрина Единна България” е инициатива за постигане на национално съгласие по максимален брой приоритетни за България въпроси, чрез прякото участие на всеки, който има идеи, опит, качества, иска промяна към по-добро и поставя интересите и нуждите на човека в центъра на модела за управление на държавата и обществените отношения. Идеята бе да се определят основните стратегически приоритети и цели в обществената, политическата, икономическата, финансовата и съдебната система на съвременна България /всичко това бе изложено на брифинга, проведен в приемната на ГД “ДНЕС” през месец февруари 2014г./.

Гражданско движение “ДНЕС” бе определило няколко основни направления - държава на хората, върховенство на закона, просперираща нация, грижа за човека и най-доброто, което можем.

Като основни цели Движението бе определило:

  1. Гражданско общество в България
  2. Граждани и институции
  3. Граждански контрол

Гражданска доктрина “Единна България” бе национална и в нея регистрация можеха да направят физически лица, юридически лица, медии и всички други, които желаеха да посетят платформата  на интернет адрес: www.edinnabulgaria.com.  

С инициативата бяха запознати и НПО на територията на Пернишка област.

След обстоен няколкомесечен анализ ГД “ДНЕС” обобщи препоръките, желанията и исканията на гражданите на Република България. Те бяха обособени в пет приоритета, като и в петте в центъра е поставен човекът, неговите права, свободи и нужди.

Петте приоритета са формулирани така, че добруването на човека, вследствие на неговите думи, действия и резултати, се поставя винаги на първо място. Всеки резултат е положителен, само когато от него могат да се ползват хората, за да се подобри благосъстоянието им, здравето им, сигурността им, достъпът до образование, увереността им в бъдещето.

Петте приоритета са:

  • Държава на хората;
  • Върховенство на закона;
  • Просперираща нация;
  • Грижа за човека;
  • Най-доброто което можем.

Областният координатор запозна присъстващите журналисти  подробно какво се визира в петте основни приоритета.

На всички присъстващи журналисти бяха раздадени материали, /ГД “ДНЕС” – Историята, с която се гордеем и Гражданска доктрина “Единна България”/.

Информацията бе предоставена на репортера на ТВ “Кракра” – Даниела Аризанова, Милена Грозданова от “Pernik Today”, Ели Ташева от “Градски вестник”, Светлана Стоименова – mirogled.com, Станислава Антова от Общинско радио – Перник, Красимира Стоименова – в-к “Вяра”  и Зоя Иванова – в-к “Съперник”.

От страна на ГД „ДНЕС“ – гр.Перник в срещата участваха: Георги Първанов – координатор на ГД „ДНЕС“ - Перник; Симеон Симеонов – член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник; Даниела Тронкова – член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник; Красимира Василева - член на КС на ГД „ДНЕС“ – Перник.

 


1415