Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Британците се запася...
Британците се запасяват с евро

Британците се запасяват с евроПубликувано във факти.бг:

Докато британският министър за Брекзит Стивън Баркли днес продължава в Брюксел с усилията на правителството за получаване на допълнителни отстъпки от ЕС по сделката на премиера Тереза Мей, британците се запасяват с евро на фона на бързо наближаващата дата за Брекзит - 29 март.

През ноември, декември и януари е отчетено голямо увеличение на продажбите на евро в Обединеното кралство. Данните са на пощенските служби, през които минава основният дял от обмена на валута. Макар и данните да показват, че апетитът на британците към отпуски в Европа да не е намалял, те също свидетелстват за опасения, че паундът може да се сгромоляса, ако Обединеното кралство излезе от ЕС на 29 март без сделка, според експертите.

Британското правителство продължава и днес с опитите за излизане от застоя около „предпазния механизъм“ за ирландската граница, който спъва одобряването на сделката на Тереза Мей в парламента. Министърът за Брекзит Стивън Баркли ще разговаря в Брюксел с главния европейски преговарящ Мишел Барние, а Тереза Мей също се очаква през седмицата в белгийската столица.

Опозиционната Лейбъристка партия обаче също има проблеми. Очаква се днес няколко депутати да напуснат партията, защото не са съгласни с политиката на Джеръми Корбин за Брекзит и по отношение на антисемитизма. Критиците на Корбин са особено разгневени от постоянния му отказ да подкрепи втори референдум за Брекзит, предаде БНР.

 

Великобритания

 

Източник: https://fakti.bg/world/90217