Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Британският парламен...
Британският парламент ще гласува за Brexit след евроизборите

Британският парламент ще гласува за Brexit след евроизборитеБританският парламент ще гласува споразумение с ЕС за Brexit в началото на юни, съобщи официалният говорител на кабинета на британския премиер след среща между министър-председателя Тереза Мей и лидера на опозицията (лейбъристите) Джереми Корбин, предаде БГНЕС. Това означава, че Обединеното кралство трябва да вземе участие на предстоящите европейски избори.

Срещата се проведе снощи и на нея беше обсъдена реализацията на процеса. По-рано от кабинета на министър-председателя бе заявено, че сделката за излизане на Великобритания от ЕС трябва да бъде одобрена от кралицата преди края на юли. В същото време няма твърди основания да се счита, че тя ще бъде подкрепена от парламентаристите - както консерваторите, така и лейбъристите все още имат възражения срещу нея. По-рано няколко пъти парламентът отхвърляше предложението за споразумение на Тереза Мей, като настояваше за преразглеждане на сделката по Brexit.

 

"Тази вечер премиерът и опозиционният лидер изразиха желание ... да изпълнят резултатите от референдума за напускане на Европейския съюз. Ще разгледаме (в парламента) споразумение за напускане на ЕС през седмицата, започваща на 3 юни. Това със сигурност ще бъде направено, за да напусне Великобритания Европейския съюз преди лятната парламентарна ваканция (започваща в края на юли) ”, заяви говорител на Мей.

Значително внимание беше отделено на срещата между Мей и Корбин, тъй като малко преди нея от канцеларията на министър-председателя съобщиха, че консерваторите са подготвили няколко компромисни предложения, които биха били подкрепени от лейбъристите при гласуването в парламента. Същността на тези предложения не беше разкрита.

 

Източник:https://www.actualno.com/


99451