Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / БСП или ГЕРБ - все т...
БСП или ГЕРБ - все тая, вече 27 години

БСП или ГЕРБ - все тая, вече 27 годиниКоментар на Правда Великова

Гледната точка на автора се споделя от "ДНЕС"

 

„Поживём – увидим“, казват руснаците. Две седмици преди изборите нещата и у нас изглеждат така. Най-големите политически партии се борят за надмощие с по 1-2 процента, защото си мислят, че те ще им дадат сила и мощ да управляват България, макар и в мръсни коалиции през следващите няколко години. Малките партии кудкудякат и се облизват покрай тях, като  до обед се кланят на Бойко, а след обяд са на сладки и кафе с Корнелия... Иначе се карат, овикват, спорят, обещават ни безумици, стига да им  вярваме. Но това за пред нас, хората. „Всички са маскари“, викаше Бай Ганьо и не е сбъркал тук. БСП и ГЕРБ имат много повече общи допирни точки и интереси, отколкото признават и е видно публично.

ОБЕЩАНИЯТА. Абсурдни. Обещават какво ли не - от задължителен секс по нови здравни програми, за да се оправи демографската катастрофа, до заплати като на астронавтите в НАСА. За пенсиите да не говорим. Все още са забравили да ни обещаят, че ще вдигнат добива на череши и ягоди тая пролет, но и за това има време. Срам.

КОАЛИЦИИТЕ. Преговарят за коалиции не от сега - няма значение с кого. Стига да ги подкрепят, ако спечелят с мижавата си преднина. Я Марешки, я патриоти, я ДПС, я ДОСТ, я смешните реформатори и техните отцепки. Но с Радан и Румен едва ли някой говори, ама защо ли, те така или иначе, заедно с АБВ ще гледат Парламента на картинки. И преговарят, та пушек як се вдига, но отричат и все отричат, даже с възторжен плам. Знае се отдавна, че Борисов много се има с Георги Гергов, човекът който отговаря за коалиционната политика на Позитано....

Image result for Георги Гергов, човекът който отговаря за коалиционната политика на Позитано....

А иначе има и дебати, има и противопоставяне, има и защита на идеи в публичното пространство..., но почакайте, всичко е на УЖКИМ, всичко е един познат ни, голям театър със спуснати за публиката завеси... Сега, точно сега, не после е времето за раздаване на картите, сега трябва да са и преговорите за постове в бъдещи министерства, агенции и какво ли още не. СЕГА!

ЛИДЕРИТЕ. И Корелия, и Бойко са като властелини на планетата. Така се държат. Чувствителни, самовлюбени, нарцистични персони, които сутрин като станат се възхищават на сияйното си отражение в огледалото и се прекланят пред собствения си интелект и далновидност. И двамата се надговарят и омайват сами като се слушат в безумиците, които ръсят. Вярват ли си? Аз отдавна, отдавна - не. А за другите т.нар. лидери няма и смисъл да говорим, те така или иначе са безвкусният грим, фон дьо тенът на Борисов и Нинова... и ще се приклямбишат към този, който излезе напред. Жалко, ама наистина жалко. Срамно и тъжно.

СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. Левицата се тупа в гърдите, че вече е "новата" партия, която ще измъкне страната от блатото. Всъщност, така нареченото ново и промяната при тях са кандидат депутатски листи, бъкащи от деца, синове и внуци на бившата комунистическа номенклатура. Не че имам нещо против наследниците. Имам против да ни убеждават и внушават колко ново е това... Корнелия май и забравя, че социалистите имаха своите шансове през последните 27 години и винаги се проваляха с гръм и трясък, а и като се замисли човек, всеки път бяха сваляни с протести. Е, как да и се довериш!?

Бойко Борисов пък управлява вече 2 мандата, но все се отказа по средата. Или след натиск на народа, или в момент, в който усети че партията му тръгва стремглаво надолу и почва да търси удобни партньори, мнозинства, опозиция. И като не му се получава, хайде пак на избори. Смелост ли не му достига, акъл ли? Или пък егото го дъни яко...? Заради капризите на псевдо-премиерът, който се кипри в управлението от 2001 години, страната ни върви право към пропастта. Лично на мен отдавна ми писна от тези егоцентични капризи, които обаче залагат на карта цялата ни държава. Е, как да му се довериш отново?!

НОВИТЕ ЛИЦА. Кака Корни размахва картата на младите и способни социалисти като спасителен пояс. Но те, както по-горе споменах, не са нито ново, нито са промяна, те не са нищо повече от синове и дъщери на видни функционери на БКП. Образовани, обучени, както им се полагаше. Вкара тук и там, и по някой журналист, един се забърка в скандал, друг националист, трети - ченге. Е, това промяна било...! Хайде стига. Бойко позачисти неудобните и изкара напред сумисти, кечисти и други такива все много „полезни“ за България личности. Преоблекъл се Илия и пак с тия, казват хората. Другите цъфнаха с нови личица, които са оказаха близки, познати, роднини, приятели, приятелки, служители и работници по фирми..., Марешки удари дъното.

Related image

РЕФЕРЕНДУМЪТ. Всички го принизиха, унизиха, но унизиха не самия референдум и Слави Трифонов, да речем, а унизиха и се подиграха с волята и желанието на българския народ. Подцениха и Слави Трифонов. И сега, съвсем скоро идва възмездието, идва часът, идват дните на истината! ИДВА ВЕЛИКДЕН!

БСП губят, много губят, губят и по точки, защото обърнаха гръб на референдума. Нинова и нейната социалистическа партия на няколко пъти си сменяха мнението, като всеки следващ път говореха все различно от последния... Вярно, че Корнелия пламенно разправяше на 9 ноември, че от една година левицата настоявала за мажоритарна система, но в предизборната кампания предпочетоха да не се занимават с вота на народа. Забравиха. Единственото, което направиха, за да замажат очите на избирателите, бе обяснението, че са разчели желанията ни и сега ще представят..., забележете - мажоритарни кандидати, в лицето на "новите социалисти". Аушкусум! Но за тях нали се разбрахме, все, ама все стари..., уж нови лица, мажоритарни.

Image result for Photograph

ГЕРБ. Борисов играе по-умно. Хитър и ловък. Безцеремонен. Безочливо нагъл. Корнелия трябва на курсове при него да ходи. Той се залепи за референдума като мръсна гнида и тръби наляво и надясно как те, само те и единствено те подкрепят народното допитване. Скоро ще излезе така, че дори те са го измислили и реализирали. Даже и в протестите след отвореното писмо на Слави подир Великден като нищо ще се намърда, не, ами направо ще се набута за да ги оглави..!?! Нищо, че Бате забрави как се пенявеше пред медиите, че "референдумът е атака срещу държавността". Простено. Шизофренията и истерията за бъдещето му  пак го е подгонила. Ама то си има и причини..., де, нали знаете!?

Image result for Бойко Борисов правителство

ДРУГИТЕ. Безсмислено е да коментираме. Те са просто една безсмислена и декоративна, пародийка на големите, а мнението им е според това на къде накланят везните и духа вятърът.

Позор на позора – политически трансфери,  хамелеони,  гастролиращи от листа на листа кандидат-депутати (Обновен)

ТАКА. Изборите са след по-малко от 2 седмици, но май наистина няма значение дали ще гласуваме за ГЕРБ или за БСП. Получаваме все едни и същи муцуни, с все едно и също меню, само гарнитурите леко се сменят..., я Марешки, я ДОСТ, я т.нар. реформатори, патриоти, според основното ястие!

Image result for слави трифонов

Има и нещо хубаво след този тъжен... тъжен и дълъг филм. Хубавото е, че животът на това Народно събрание няма да трае дълго. След като новите, но всъщност те са почти същите стари депутати се направиха на глухи и неми в предния парламент и загърбиха исканията на 3 млн. от референдума, то до две седмици след сформирането му ще им се наложи да започнат работа по въпросите за референдума, да ги приемат и да се разпуснат. Това е. В противен случай ще се срещнат с народния гняв. Съвсем скоро. Така или иначе, в края на  краищата по един или друг начин, както и да въртят, както и да сучат, трябва 44-ят парламент да вземе решение, да изпълни референдума, да приеме нов Изборен кодекс, да се саморазпусне и на следващия вот през лятото или най-късно есента да гласуваме по правилата и изискванията, които сами определихме. Мажоритарните правила. Точка. А настоящето е вече... минало. Не го ли разбирате...? Не го ли усещате?!...

 

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! - Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

 

Коментари на "ДНЕС" по темата:

ГЕРБ И БСП СЕ ПРИСЛАМЧИХА КЪМ РЕФЕРЕНДУМА... КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА!

Добре, че семейството ми е голямо да си направя партия

На хората им писна от медийното зомбиране. Българинът жадува за добри новини

Нахранете децата ни, после говорете за политика!

ГЕРБ срещу ГЕРБ или политическата шизофрения

Дебатът - Нинова-Борисов като любовна сага или програмиран развод... и двете на УЖ...!

Веселин Марешки – новото зайче от ръкава на Борисов, лутащо се между бензина, лекарствата и лъжите

Позор на позора – политически трансфери, хамелеони, гастролиращи от листа на листа кандидат-депутати

ГЕРБ пак се готвят да загубят изборите...

Светльо Витков - премиер! Ама на банановата република  Държавата нагло и безпардонно се опитва да заглуши пряката демокрация > Изводи след референдума: Нужни са контрол на качеството на въпросите и оценка за последствията

„Видими“ резултати или защо Бойко Борисов е без уши и не чува, без очи и не вижда и без нос и не усеща.

Преоблякъл се Илия - пак в тия... или кои са новите-стари лица на БСП номенклатурата

Къде са ви дебатите, уважаеми политици?

Обещанията от нас – финансирането от вас или как политиците лъжат... та се късат!

Пред избори като преди избори... и 27 години преход все така

Време е да изправим завоите в тази държава

 


23698