Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / bTV отново цензурира...
bTV отново цензурира

bTV отново цензурира "Шоуто на Слави"Шоуто на Слави Трифонов, което трябваше да се излъчи тази вечер в ефира на bTV, пак бе цензурирано. Гост в днешния епизод трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който напусна Нова телевизия. Той трябваше да изнесе скандални данни за наложена му цензура от страна на медията. Предаването на Трифонов започна, но със стар епизод, а надслов гласеше: "Съдържанието не отговаря на редакционната политика на медията".

Може да обобщим с едно изречение: „Цензурата в bTV не позволи да разберем какво са цензурирали в Нова Телевизия”.

Припомняме, че от утре започва да тече 2-седмичният срок, който Слави Трифонов даде на депутатите да започнат работа по референдума.

Ето отговора на Слави Трифонов за днешната цензура:

 

Уважаеми колеги журналисти,

 

тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов.

 

В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.

 

Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно.

 

За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително.

 

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас.


25849