Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Булевард ”Дондуков” ...
Булевард ”Дондуков” в столицата отново е блокиран от протестиращи

Булевард ”Дондуков” в столицата отново е блокиран от протестиращиНа 124-ия ден от протестите столичният булувард ”Дондуков” е блокиран от няколко десетки протестиращи. Демонстрацията е организирана от активисти на инициативата ”Системата ни убива”. Протестиращите заявяват, че няма да отстъпят, докато Бойко Борисов не подаде оставка.

 

Майки на деца с увреждания имат палатков лагер пред бившия Партиен дом в София, където вече заседава Народното събрание.

 

Протестът започна с акция на майките които хвърлиха няколко пиратки, за да изразят своя протест среу Закона за личната помощ.

 

След тва шествието мина през Националната агенция за приходите. Поискаха закриването и, тъй като властта я използва за бухалка срещу хората несъгласни с властта.

 

Пред Националния статистически институт поискаха истинско преброяване.

 

Те поискаха оставката на Михаил Константинов, шеф на Информационно обслужване, тъй като няма никаква прозрачност и системата е затворена.

 

По-късно един автомобил със Старозагорска регистрация блъсна едно момиче със знаме и един протестиращ. Намесват се полицаи, но автомобилът успява да избяга.

 

Пред сградата на телевизията протестиращите скандираха: "Кошлуков менте, долу БНТ!"

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 .

 

 

 

 


140171