Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Бунт във ВМРО-ДПМНЕ ...
Бунт във ВМРО-ДПМНЕ след вчерашното гласуване

Бунт във ВМРО-ДПМНЕ след вчерашното гласуванеИскаме "прочистване" на партията, не искаме прислужници, бандити и жадни за власт, зоват от Демократическата Фракция

Демократическата фракция на ВМРО-ДПМНЕ, зад която стои Йове Кекеновски, излезе с изявление, в което поиска нова и прочистена ВМРО-ДПМНЕ, предава македонският портал „А1 Он“

„След вчерашното предателство на партията и държавата от високи партийни структури, сега е истинският и последен момент членската маса на партията да поиска провеждане на извънреден партиен конгрес. Трябва да се поеме отговорността защо не беше послушан съветът на фракцията депутатите да си дадат оставките заради реалната опасност и възможност от заплахи, натиск и подкупване. Настоящото ръководство на ДПМНЕ беше наясно и нарочно докара част от депутатите до тази ситуация. Трябва да бъде поета отговорност и за провеждането на капитулантска политика. Най-голямата опозиционна партия не може да бъде водена от хора, които с едното око намигват на членовете, а с другото на политическия противник и международната общност, а зад гърба на всички защитават криминални партийни структури“, гласи изявлението на Демократическата фракция. 

В изявлението се поставя искане Конгрес на партията да определи дали в бъдеще ВМРО-ДПМНЕ ще бъде партия или движение; дали и за в бъдеще тя ще функционира без идеология и като злосторническо криминално сдружение, или пък най-сетне ще се върне в демократическия коловоз като съвременна демократична и патриотическа партия, която ще бъде защитник на националните интереси. 

„На държавата и гражданите им трябва ВМРО-ДПМНЕ, прочистено от криминални структури, кариеристи, прислужници, бандити, безпринципни и деидеологизирани персони, жадни само за власт и лични придобивки“, подчертава Демократическата фракция. 

Същевременно крилото на ВМРО-ДПМНЕ отдава почит на всички депутати от опозиционната партия, които, както казват от Демократическата фракция, независимо от целия натиск на сдсмовската-дсицистка власт са останали достойни, показали са чест и съвест и са останали на позицията на патриотизма, независимо, че срещу някои от тях има дела или се водят предследствени и следствени преписки.

 

Източник:https://www.faktor.bg/

 


79269