Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Бушоните гърмят един...
Бушоните гърмят един след друг. Вече нищо не помага... А лампата кога?

Бушоните гърмят един след друг. Вече нищо не помага... А лампата кога?Коментар на Бойко Бонев

 

Румен Порожанов вероятно ще бъде следващият министър, който ще подаде оставка. Слуховете се разпространяват навсякъде из Министерството на земеделието и храните. Земеделският министър насъбра много черни точки като избиването на стадата с овце в Странджа, а и се задава нова криза след като правихме псевдо ограда с Румъния, поливахме я с урина, но въпреки това африканската чума по прасетата дойде и у нас. Дали ще си замине Порожанов ще разберем до дни. Но нищо чудно Бойко да изхвърли от кабинета де що министри има, само и само да си запази кожицата. А той го умее. За няколко месеца над главата му надвиснаха купища скандали, от които не може да се отърве. А по всичко личи, че бавно, но напълно сигурно губи подкрепата си и от вън. С края на почивния сезон цените все повече растат, хората се връщат все по-гневни, а ежедневните протести в цялата страна говорят, че натрупаното напрежение съвсем скоро ще избухне.

Из високите етажи на властта се говори, че след Порожанов оставка ще хвърли и министърът на правосъдието Цецка Цачева, която се издъни грандиозно с краха на Търговския регистър и непрекъснато бягащите затворници.

Оставките летят, но въпросът е дали ще бъдат приети. Заговори се много усилено, че тримата министри ще си останат, а напускането им е по-скоро като цирк за пред публиката. Това го играхме и с Делян Добрев, и с Теменужка Петкова, и с Бисер Петков. Нищо чудно Порожанов и той да си подаде оставката, но... да не му я приемат.

Бушоните на Бойко гърмят един след друг. Но и това вече не помага! Въпросът е само лампата кога най-сетне ще се катурне и ще се счупи..., защото каквито и промени да прави нашият Вожд, каквито и пируети да върти, то все по-кристално ясно става, че всичко е изчерпано, че циркаджилъците не могат да ни залъжат, че номерата са изтъркани и не минават!

А рибата се вмирисва откъм главата, нали.

И колкото и Борисов да се опитва все да набута другите - те да са виновни, то всички вече знаят, че ТОЙ командва цялата държава, ТОЙ определя, ТОЙ разпределя, ТОЙ притиска, ТОЙ пари на калпак раздава..., ТОЙ уволнява, ТОЙ назначава, ТОЙ, ТОЙ..., ТОЙ... и само той! Никой друг!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави: Управляващите да напръскат с вълча урина, да не дойде чумата на недоволството от Румъния

Порожанов: Взети са всички мерки за справяне с африканската чума

Евтаназираха десетки прасета в Тутраканци заради чума

Крахът на вожда все по-неизбежен!* >> Бедни, бедни, Борисов, що ти трябваше трети мандат

Скандалът Борисов-Йончева подпали Фейсбук!...

Според Борисов скандалът около ЧЕЗ е сценарий срещу правителството

Псевдо оградите не свършиха работа* >> БАБХ: 83 прасета са загробени в с. Тутраканци заради африканската чума

Нанков и Радев хвалят Борисов за поисканите им оставки

Румен Радев пита: Има ли премиерът общи бизнес интереси с Делян Пеевски?

Арман Бабикян: Борисов се научи да се измъква от скандалите 

Безпрецедентен скандал! Бойко Борисов заплаши репортер на Би Ай Ти със съд за зададен въпрос

Скандал - Борисов отказва срещата с македонския президент!

 

 

 

 


75019