Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ, ВИЕ...
БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ, ВИЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ!

БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ, ВИЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ!БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ, ВИЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ!

Позиция на Силвия Искренова – доброволец от референдума, майка на 3 деца

 

Днес тя се казва Хитрино! Преди 13 години се казваше Кербала, а преди това "Индиго"...

За обикновените ни дни, изпълнени с пожари и наводнения и какви ли не бедствия, причинени от безгранично крадене и непукизъм към човешкия живот просто не говорим.

Каква е тази черна прокоба?

Защо е това наказание към нас, българския народ?

Къде грешим?

Господи, нали беше българин?!?

Ние ли грешим, или тези, които избираме уж „за добро”?

На екрана дни наред дежурни по обиколка в медиите политици се надпреварват да говорят като пастори – за обединение, за смирение, за състрадание..., оплакват в един глас жертвите. Толкова блатно, блудкаво, отвратително и лицемерно, че мълчанието е хиляди пъти по-поносимо от тези лицемерни ридания... „Смешен плач”, както би възкликнал Ботев. Би бил смешен, ако не беше тъжен и черен. На въпросите, които България задава, и на които няма логични и смислени отговори, от ефира се леят нагласени репортажи, подчинени на опорните  точки, които задават министерските пресслужби.

Въпросите са  логични. Българите сме грамотни хора! Народът пита, но отговори няма..., няма и да има!

Всички задават и практични въпроси - защо 325 лв.? На база на какво ги изчислиха? Защо, когато един от „майките с бради” получава по 1300 на месец, пострадалият човек от Хитрино трябва да получи 325 лв.? Бежанецът повече човек от българина ли е? Троен стомах ли има? Как тези пари ще стигнат за възстановяване на разрушена къща, животоспасяваща операция или погребение? Защо е така..?!

Хората питат защо дори част от единия милиард, който Правителството обяви, че ще даде за саниране не се даде на хората от Хитрино, на пенсионерите, на младите учени..., за справяне с младежката безработица...? А какво стана с т.нар. излишък от милиарди в бюджета, с който се бие в гърдите правителството...?

Защо към Хитрино не пътуват луксозните къщички–фургони, както пътуваха за настаняването на арабските нашественици след бунта им в Харманли към Бояново и Хасково?

Ще помогне ли държавата на хората от Хитрино, поне на тези, които останаха живи? Помощта каквато в Аспарухово и Мизия ли ще бъде? Как и дали ще се съвземе този забравен от Бога край на България, това селце?

Днес се промъкна и още един проблем. Какво се случва с кръвта, която българският народ събира в цялата страна? Къде се събира? Как се проверява? Дали стига до Шумен? Това е кръвта, която добрият ни народ дава в знак на съпричастност към пострадалите. Какво се случва с нея? Тук не говорим за ПР–акциите на политическите централи за даряване на кръв. Говорим за кръвта на обикновения  българин, който тихо помага…

Въпроси, въпроси, въпроси…Разбира се без отговор…!

Някой вчера се провикна в изблик на гняв и безсилие:

Анатема на това правителство! Но не е само това правителство виновато за злощастната ни участ... Десетки са трагедиите в Родината ни от десетилетия насам. Виновни няма, осъдени няма..., няма и да има!! 

Пред Рождество сме! В очакване на Коледа не ни остава друго, освен да се молим за душите и покоя на загиналите. Да се борим за възмездие, за справедливост...

Заради гладуващите ни родители - пенсионери, заради прокудените ни деца в пустата чужбина, заради почернения ни живот. Заради България!

Днес видях една карикатура в интернет. На нея беше изобразена композиция от пълни с гориво цистерни, които летят към сградата на Народното събрание... „А дано!” беше коментарът под нея…

Тъжно. Докъде ни докараха и целия наш благ и изпълнен със съчувствие и толерантност народ. Да изпитваме такъв гняв и такова озлобление…

Бъдете проклети, вие български политици! Проклета да е съсипията, която родихте, отгледахте, и с която ни загробихте. Не искам държавата ми да абдикира! Не искам такава да е моята Родина! Да си я върнем държавата! Днес!

 

Виж и други коментари по темата:

СРАМ И РЕЗИЛ! ДЕПУТАТИТЕ ЦИНИЧНО СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

Време е да закриваме държавата

Жълти стотинки за учителите

Да срещнеш Владислав Горанов и след смъртта

Спрете кранчето на ромските организации

 


 

 


19833