Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / БЪЛГАРИ, ДА ПРАЗНУВА...
БЪЛГАРИ, ДА ПРАЗНУВАМЕ! ДИКТАТУРАТА ГЕРБ ПАДА! БОРИСОВ ПОДАВА ОСТАВКА... ИДВА ПРОМЯНАТА СЪС СЛАВИ ТРИФОНОВ!

БЪЛГАРИ, ДА ПРАЗНУВАМЕ! ДИКТАТУРАТА ГЕРБ ПАДА! БОРИСОВ ПОДАВА ОСТАВКА... ИДВА ПРОМЯНАТА СЪС СЛАВИ ТРИФОНОВ!Гледачка предрекла на Бойко Борисов, че ще подаде оставка на голям празник. Той се зачудил кога ли ще стане и я попитал - "Кажи ми, на кой празник ще се откажа от властта", а тя отвърнала - "Когато и да го направиш, все ще е празник". Вицът е стар, но много популярен. Днес, 13 ноември е празник за България. Празник, защото най-накрая българите започнаха да се сбогуват с диктатурата ГЕРБ, най-накрая започваме да усещаме уханието на свободата. Управлението на Борисов и неговите подчинени доведоха родината ни до пълна разруха. Дори и по времето на тоталитаризма страната не е била в толкова окаяно състояние - бедност, корупция, престъпност. Опиянен от властта, Борисов така и не разбра, че води собствения си народ към дъното - толкова дълбоко, че излизането оттам ще бъде трудно и мъчително. Но не и невъзможно.


Промяната започна още преди година, когато над 700 000 българи се включиха в подписката за националния референдум, организиран от "Шоуто на Слави". В края на октомври стотици хиляди се събраха на Орлов мост, за да кажат "Стига!", а на 6 ноември 3.5 млн. българи ясно заявиха, че искат да изметат боклуците от властта.


Да празнуваме българи! Не, защото ген. Радев е спечелил изборите, а защото най-накрая сложихме края на една мрачна епоха в управлението на страната. Краят на Борисов няма да доведе до дестабилизация, както се опитваха да ни внушат през последните седмици. Напротив. Това ще е началото на нещо по-различно, по-хубаво и по-добро. С нови играчи на политическата сцена, с нов модел на управление, с нов подход. България има нужда от това, за да заеме своето достойно място в Европа.


Борисов ни показа най-лошото, което може да се случи на родината. Сега трябва да тръгнем по нов път. Затова и днешната му загуба е голяма радост.

 

Снимка: http://www.glas.bg/

 

 


18947