Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Българи от цял свят ...
Българи от цял свят с послание към протестиращите у нас: ”Не сте сами” /видео/

Българи от цял свят с послание към протестиращите у нас: ”Не сте сами” /видео/Българи от цял свят се присъединяват към протестите в страната. Те изпращат своето послание към сънародниците си тук, което е: ”Не сте сами”.

Активните млади българи в чужбина създадоха  въздействащо видео, чрез което заявяват своята силна подкрепа към всички протестиращи в България.  Посланието им "Не сте сами"  е насочено към протестиращите граждани у нас, които вече 37 дни не спират да искат промяна.

 

"Успяхме да монтираме кратък видео материал, съгласуван с много други организатори на протести от Европа, САЩ и Канада, в който изразяваме нашата подкрепа за протестите в България, както и позицията ни срещу беззаконието и разрушаването на демократичните устои на държавата.

 

Цел на видеото е да покаже, че сме единни, и че протестирайки, не делим българите по адресна регистрация, етнос, или занятие.", това сподели с Фрог Явор Паунов, който  един от организаторите на  протестите в Манхайм, Германия и на международната видео инициатива.

 

Посланието на Явор гласи:

''Скъпи българи,

Ние, протестиращите извън родината, Ви благодарим, че надигнахте глас срещу престъпниците, които от десетилетия рушат опорите на държавността и демократичното управление в България. Вашият протест показва, че българският дух не се прекланя пред самозвани управленци и самозабравили се олигарси. Вие ни вдъхнахте надежда и показахте на света, че българите имаме право да сме свободни, че заслужаваме справедливост, и изискваме върховенство на закона.

 

Всеки един от нас носи България в сърцето си, без значение къде се намира. Това не е тяхната България, в която властват безсилието, разединението и полицейското насилие, а нашата: България на единството, взаимното уважение и равенството пред закона. Заедно ще успеем да се преборим за тази България. Пътят към нея минава през Орлов мост, Министерски съвет, магистрала Тракия, Съдебната палата, плажа в Росенец и всеки площад, на който честните и достойни българи отстояват свободата си.

 

Макар и далеч от родината, ние протестираме заедно с вас и продължаваме гордо да носим българската култура и традиции, без значение дали със семействата си празнуваме Коледа, Рамазан или Банго Васил.

 

Когато заедно отстояваме правата си, сме много по-близки, сплотени и човечни. Когато протестираме заедно, мафията губи, защото не може да ни раздели и да ни втълпи, че сме безсилни. Протестирайки, променяме не само себе си, но и бъдещето на България.

Не сте сами!''

 


 

Източник: https://frognews.bg/ 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ден 37: След поредния трик „Борисов и ВНС“, мощен протест избухна в София и страната! Десетки хиляди демонстрираха в редица градове!

Ден 36: Оставка, Борисов! Оставка, Гешев! Свикване на ВНС за промени в Конституцията! Заедно сме силни! Мутри – вън!

Ден 35: Викове ”Оставка” кънтят под прозорците на властта за сетен път (ОБЗОР)

Тези протести са по-честни от предишните

Ден 34: В четвъртък - национален протест и блокада на парламента! Палатки край Ректората, хиляди демонстрират в София и страната за ОСТАВКА!

Протестът сменя тактиката: Палатки пред всички институции

Майка от ”Системата ни убива” - каузата ни не се продава. Утре може да сме под нечии други прозорци

Ден 33 на антиправителствени демонстрации: ОСТАВКА! - и днес ехтя в София и в редица градове на страната

"Искам да взема куфара и да се прибера у дома". Защо протестират българите в чужбина? (видео)

Властта не посмя втори път да разтури Орлов мост

Вие ще изринете 5 палатки, ние ще дойдем с нови 15!

 

 

 

 


133516