Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / България, 2018 г. >>...
България, 2018 г. >> Мизерия и студ погубиха двама самотници в Кнежа

България, 2018 г. >> Мизерия и студ погубиха двама самотници в КнежаПочинали са двама възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа. За тях сигнализира в социалната мрежа жител на селото, според когото причината е студ и липса на грижа.

В първия случай в дома си е намерен мъртъв 80-годишен мъж, който е имал роднини. По думите на местни хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток, съобщи още bTV.

 

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди това изгорял домът й, а от притеснение починал мъжът й. След пожара възрастната жена се преместила в пристройка до къщата, но живяла в нечовешки условия и починала. Била погребана служебно, роднини не били открити.

 

Опитите да бъде настанена в социален дом ударили на камък, казва кметът Пламен Лъжовски: „Там изискванията са жестоки и се чака по четири-пет години, трябва да има голяма пенсия или някакви имоти”.

 

По думите на Павлин Дошмановски, който е сезирал Общинския съвет, институциите са проявили безразличие: „Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам колко организации, а това, че двама човека така си заминаха - не обръщат внимание”.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://frognews.bg/

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Бедност и убийствен скок на цените? Гарантирано от ГЕРБ!

Доза мизерия... и не за всяко дете! (ОБНОВЕН)

Каквото ни управлението – такава ни и мизерията!

Мизерия - на една крачка разстояние! България рухна

 

 

 


82931