Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / България иска предср...
България иска предсрочни избори

България иска предсрочни избориОбобщени резултати от анкета на информационен сайт  "ДНЕС" с въпрос Какво очаквате от 2019г.?

Предсрочни избори, смяна на системата и промяна в България. Това е волята на 63.6% от българите. Данните са от анкета, проведена на сайта на Движение "ДНЕС". На въпроса "Какво очаквате от 2019 г.", 12.2% са отговорили, че след 29 години неуспешна демокрация се надяват тази година най-накрая да донесе така бленуваното и желано възмездие. Те насочват гнева си не само към сегашните управляващи, но и към всички преди тях, довели до пълния крах на държавата.

6,6% се надяват стандартът на живот да стане по-добър. Те разчитат на повече европейски средства и смяна на системата, която да доведе до възход.

Едва 3,3% от анкетираните прогнозират нови бунтове и вълнения, които подпалиха страната в края на 2018 г. Тогава народът се вдигна заради високите цени на горивата, а властта само и само, за да запази топлите си местенца бързо ги намали. През последните седмици обаче забелязваме още веднъж драстично покачване на горивата и именно това може да е катализатор за нови протести и да доведе до предсрочни избори и смяна на системата.

 

ВИЖТЕ резултатите от анкетата ТУК >> 

 

ВИЖТЕ всички анкети на Гражданско движение "ДНЕС" ТУК >>

 


89432