Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / България очаква Слав...
България очаква Слави!

България очаква Слави!Позиция на Габриела Каназирева – студентка 3-ти курс СУ "Кл. Охридски“ - София, доброволка от националния референдум

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

 

"Ако Слави направи партия, аз ще я подкрепя", каза преди седмици рапарът Криско. Това се случи след новия им хит "ГЛЕДАЙ КАК СЕ ПРАВИ", който само за половин месец достигна истински рекорд - с близо 14 млн. гледания в Youtube. Наълно логично изказване в контекста на случващото се в България.

Изглежда, че на такова мнение са и над 74% от анкетираните на сайта на Движение "ДНЕС". На въпроса: "Каква трябва да е следващата стъпка на Слави Трифонов?" – 44.71% отговарят: "Да направи политическа партия, с която да участва на изборите и да промени системата", а 28.7% – "Да сформира Гражданско движение, с което да участва на изборите и да промени системата".

Ясно и точно. Време е за промяна!

Разбира се, има и такива (12.9%), които предпочитат по-хард мерки и настояват Слави да поведе хората на протести, които да доведат до предсрочни избори, както и 10.88%, които искат да продължи да събира образовани и смели българи, готови да помогнат и променят България. Само 2.7% са на мнение, че той трябва да се откаже. Но защо? За да останат на власт тези ли, които ограбиха и разрушиха България? За 45 години комунистите хвърлиха Родината в дупката, а 30-те години "демократичен" преход буквално я убиха.

Цифрите са красноречиви.

Слави винаги се е вслушвал, съобразявал и е толерирал мнението и гласа на хората, и то още преди референдума. Винаги е давал, дава и сега простор на свободното и без цензура желание на българите да говорят.

Две години борба за референдума, две години мъки за промяна на системата! Властта, окупирала се вече над 10 години в три срамни мандата, сериозно е бетонирала позициите си. Още повече подкрепяна от различни патерици – реформатори, патрЕоти, че дори и от самата червена "опозиция". Те всичките не искат и няма да слязат лесно и доброволно от властническите си кресла. Но ние, мнозинството българи, заедно със Слави ще го направим. И то съвсем скоро!

Не само запитването на сайта на "ДНЕС" показват предаността и решителността на българския народ да е зад новия си водач. На референдума гласуваха над 3,5 млн. българи, като повече от 2,5 млн. казаха категорично "Да".

Единственият извод е – България застава зад Слави. Както през всичките години на т.нар. преход, той пое сериозна отговорност и ангажимент към своя народ. Изправи се срещу системата и не се страхува да каже нещата такива, каквито са – мръсни, страшни, опасни. Надигна се смело и отговорно срещу гъбясалия политически елит и задкулисието. Громи ги ден след ден. Последователно, убедено и безапелационно. Всеки път, когато види някаква несправедливост той говори открито, честно и право в очите. Показва болката, сочи неправдата и не се крие зад клиширани и кухи фрази. Това е той, нашият Слави!

Той, Слави отдавна се доказа като прям, честен и справедлив водач, който се заема отговорно и компетентно с проблемите на българите. Той обича Родината, обича народа си, страда заедно с нас и не се притеснява открито, отговорно и директно да изразява своята гражданска позиция. Слави отдавна вече е идол на млади и стари. Отдавна милиони със свити сърца таим надежда за ПРОМЯНАТА в България. Промяна и очаквания, които свързваме само с него! И заради него.

Сега е време промяната да започне. Именно днес трябва ние, осъзнатите граждани на Републиката да покажем сила и воля и да се вдигнем срещу онези, които искат да продължат да ни грабят, да ни потискат, да ни унижават! Да се гаврят с България!

Дойде времето...!

Времето да изхвърлим боклука!

 

Вижте и други материали по темата:

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (I част)
Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част II)

Референдумът – хронология на най-зловещото убийство на властта: битката за демокрация на 3,5 млн. българи! (част III)

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017

Слави и България поеха по пътя на промяната

Успели българи на разговор при Слави

България показа своя потенциал

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

 

 

 


60197