Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / България плува в бок...
България плува в боклук! Ново помещение с отпадъци откриха в Пловдив

България плува в боклук! Ново помещение с отпадъци откриха в ПловдивЛъсна нова порция боклуци в държавата. След полицейска проверка в Пловдив е било установено нерегламентирано помещение за третиране на отпадъци.

Всеки ден на светло изплуват още и още боклуци. Закачалки за дрехи и макари са били намерени в помещение на ул. “Рогошко шосе” в Пловдив. Вътре отпадъците се мелили с помощта на самоделна машина, обясняват от “Икономическа полиция” в града. Намерени са още екструдер, кантар и 38 броя чували, всеки от които е съдържал по 25 кг. гранулат.

Установени са били двама работници, които били без документи за самоличност. Липсвали и данни за фирма. На работниците са съставени 2 акта по Закона за българските лични документи.

Цялата държава е впрегнала сили да се справи не само с водната криза, но и проблемите с отпадъците. По-рано днес стана ясно, че нерегламентиран боклук е бил открит край Луковит, а на пристанището във Варна 25 контейнера със съмнителни отпадъци стоят вече трети месец.

Нерегламентиран боклук беше открит и край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход бяха открити в сграда на площадка “Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище преди едва няколко дни.

 

Източник: https://frognews.bg


120268