Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБУДИ! ...
БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБУДИ! Оставката на Валери не стига! >> Хората искат много повече! Бойко и властта не могат да им го дадат! А помните ли референдума...?!? Неизбежно е - промяната идва! (ОБНОВЕН)

БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБУДИ! Оставката на Валери не стига! >> Хората искат много повече! Бойко и властта не могат да им го дадат! А помните ли референдума...?!? Неизбежно е - промяната идва! (ОБНОВЕН)Коментар на Манол Николов

Информационен сайт "ДНЕС"


Борисов видя, че протестите не стихват, исканията на протестиращите се разширяват, положението излиза извън неговия контрол... и падна главата на Валери Симеонов. Някак си се получи като отчаян опит, все едно да се отпуши клапата на силно смърдяща яма, та да се отсмърди силно вонящият боклук... Това действие на Борисов отвсякъде си беше и кризисно за овладяване поне  отчасти на ситуацията в страната.

Сега се опитват да ни убедят, че оставката на Симеонов е достатъчна, че вече сме доволни, че социално напрежение вече няма! Но очевидно, протестите си вървят по цялата страна, къде многобройно, къде по-малко, започнаха да изразяват и общите социални проблеми на хората, ниските доходи, високите разходи, с една дума бедността на българина.

Проблемите обединиха цяла България срещу статуквото, срещу политическия елит. Проблемите, които са реални, не могат да бъдат решени с един „уж“ морален акт, какъвто трябваше да бъде подаването на оставката на Симеонов. Наистина морален щеше да бъде ,ако всичко това се беше случило преди месец. Сега е акт от отчаяние, принуда, натиск само и само за да се опази  властта.

Нещата в страната не стоят никак добре. Недоволството е срещу всички и всичко! Не само срещу високите цени и лошия живот. Всички анализатори и всякакви видни народни проницатели говорят как доверието във властта е разклатено, изтъняващо, дори една от социологическите агенции, близка до властта даде 60% недоверие, недоверие! Към правителството!

Предвид и тези макар и сухи, но показателни проценти, се очаква хората да се приберат по  домовете си!

Да се върнем обаче сега две години назад.

Помните ли референдума, помните ли как гласувахме 3.5 млн. българи на него? Помните ли, че от тях близо 3 млн. казаха твърдо "ДА" и на З-те въпроса! Помните ли, че имаше и още 3 въпроса, които съдът под диктовката на партиите елиминира. А помните ли, че миналата година на 15 юни парламентът отхвърли надеждата на хората за промяна...

ВИДЕО >  История на Референдума

Е, при това безцеремонно отношение на властта към хората, защо се учудваме сега на стихийните бунтове за всичко и против всичко?! Стъпканите тогава решения и воля на хората за промяна на системата избиха днес!

И независимо дали протестите ще продължат или спрат, независимо дали ще са големи или малки, независимо в големите или малките градове ще бъдат, то едно е ясно: България иска промяна, търси алтернатива! И тя е на прага, въпрос на време е. Протестите ще продължат, независимо силни, слаби или с прекъсвания.

Ако днес някой се прибере, утре друг ще излезе! Хората ще се обединяват. Проблемите ни са общи, колкото и властта да се опитва да  разединява, каквито и манипулации да прилага!

Валери утре ще се върне в парламента, и да не стане така, че от трън та на глог, че по-висок, щото току виж ще вземе да им развали предбюджетната седянка със своите недомислени изказвания и действия! Ще потърси реванш, а и   е способен да подкопае властта, този път откъм парламентарната ѝ страна!

Затова не малко анализатори съветваха Симеонов да изчезне от политиката! Да напомняме ли и какво скандираха майките 26 дни под прозорците на Министерски съвет: Валери, позор! Оставка и затвор!

Ясно е, че закъснелият и отчаян ход с оставката на Валери няма напълно да доведе до търсения ефект! Оставката бе поискана преди 26 дни, а оттогава много вода изтече, много неща се случиха, много хора се събудиха и поискаха коренни  промени, по-добър живот!

Хората вече искат много повече, а Бойко и властта желаят, но не могат да им го дадат! Това е очевидно и всеки го вижда и знае...

 

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК 

 

 Ð˜Ð·Ð¾Ð±Ñ€Ð°Ð¶ÐµÐ½Ð¸Ðµ за борисов система ни убива

 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

България се вдигна! >> Недоволството не спира: блокират кръстовища в ЛОМ и „ПЕТРОХАН”

Победа №1 >> Вицепремиерът Валери Симеонов е подал оставка

Обясненията на Валери Симеонов за оставката (видео)

Протестиращите майки: Оставката е спечелена битка, но войната остава

ВЛАСТТА КАТАСТРОФАЛНО СЕ СРИВА! >> Агенцията близка до управляващите: 60% от българите НЕ одобряват правителството!

 


81698