Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / България в ситуация ...
България в ситуация на криза се нуждае от единство и отговорни решения. Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Смятаме, че може да се търси консенсус по много въпроси. Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим.

България в ситуация на криза се нуждае от единство и отговорни решения. Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Смятаме, че може да се търси консенсус по много въпроси. Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим.България в ситуация на криза се нуждае от единство и отговорни решения. Ние нямаме врагове, имаме опоненти. Смятаме, че може да се търси консенсус по много въпроси. Безпринципни коалиции никога не сме правили и няма да правим.

 

Това заяви в ефира на Нова телевизия шефът на депутатуте на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

 

Лидерът на парламентарната група подчерта, че в правомощията на президента Румен Радев влиза единствено определянето на дата за изборите.


"Искам да се върна към действащото законодателство и Конституция и към правомощията на всяка една от институциите. Правомощията на президента се свеждат до тома с указ да определи датата на предстоящите парламентарни избори, съгласно действащото законодателство. Правомщията на представителите на политическите партии в парламента са в това да обсъждат, внасят и променят законодателството така, че да дадат сигурност на изборния процес", посочи Дариткова.

 

"Винаги сме държали коалициите, които правим да са на базата на единство в програмата и на създаване на обща програма за управление. Доказали сме, че сме достатъчно отговорни и принципни. Търсим възможност да приемаме решения и да носим отговорност и като самостоятелна политическа сила", категорична беше Дариткова.

 

По думите й е признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите. Да не се пипа Изборния кодекс преди вота призоваха и други членове на ГЕРБ в сутрешните блокове на телевизиите. В ефира на БНТ това бе Това Биков, а пред bTV подобен коментар направи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

 

По думите й е признак на лоша парламентарна практика да се променя Изборния кодекс непосредствено преди изборите, посочиха и д-р Дариткова, и Захариева.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 

 

 

143528