Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Българският лъв се п...
Българският лъв се пробуди! Иска справедлива и достойна България!

Българският лъв се пробуди! Иска справедлива и достойна България!Информационен сайт „ДНЕС“ 

 

Изминаха точно три години от началото на подписката в подкрепа на Националния референдум, иницииран от "Шоуто на Слави". На 10 ноември 2015 г. хиляди доброволци и стотици хиляди българи се обединиха около каузата за промяна, а Гражданско движение "ДНЕС" стана основен партньор на Инициативния комитет

Още тогава всички основни политически сили (ГЕРБ, БСП и ДПС) се опитаха и саботираха Слави Трифонов и инициираната от него подписка в цялата страна. Дори т.нар. ръководни органи на някои от партиите на статуквото взеха изрични решения техни членове да не участват по никакъв начин в подписката. 

Въпреки това, в продължение на няколко месеца и в разгара на зимата хиляди доброволци и симпатизанти на каузата събираха подписи в цялата страна. На десетки места активисти бяха тормозени и подлагани на репресии от страна на тогавашните управници от ГЕРБ чрез преки и непреки заплахи. Заплахи за уволнения, неправомерни проверки от НАП, ХЕИ..., вербално насилие. Въпреки това България въстана“ и се събраха над 700 000 подписа, които бяха внесени на 8 февруари 2016 г. в Народното събрание

Месеци наред удобните медии мълчаха за референдума, за събирането на подписи. Нито един журналист не се осмели да се противопостави на герберската машина. Медиите на властта не организираха нито една дискусия за разясняване на референдума! Нито една. Това обаче не им попречи след това да развият цинична кампания, че едва ли не българският народ не бил информиран и не знаел за какво гласува...?!?

Напук на това и на подписката, а после и на референдума България показа своята категорична воля - национално допитване и ПРОМЯНА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА трябва категорично да има! Допитването се проведе успешно, а цялата политическа класа и нейните слуги получиха мощен, звучен шамар. Въпреки организираната от всички и отвсякъде кампания за провал. 

Днес три години по-късно ние помним. И никога нищо, заедно със Слави, няма да забравим! Помним и никога няма да забравим 10 ноември и стартът на промяната. Тогава в лютата зима България се събуди. Това бе началото, а краят предстои. Краят  на политическия гнет и началото на СВОБОДАТА, ПРОМЯНАТА И СМЯНАТА НА СИСТЕМАТА! 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

"ДНЕС" в 200 секунди (ВИДЕО)

ВИДЕО >  История на Референдума

Национален референдум, иницииран от „Шоуто на Слави” - 6.11.2016 г.

Пълномощници на Инициативния комитет на „Шоуто на Слави“

Слави Трифонов внесе 673 481 подписа. Мълчи за бъдещето си в политиката

„ДНЕС” стана основен партньор и организатор на националната подписка за референдум по 6 въпроса.

Документите за регистрация на ИК в подкрепа на референдума бяха внесени в ЦИК

ДПС И ГЕРБ В ОБЩ ФРОНТ СРЕЩУ РЕФЕРЕНДУМА

Манолова категорична, че се пречи вместо да се даде шанс на референдума

Слави: Това са 700 хил. личности, не подписи, това са хора

ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО! НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО! 

 

Image result for събра над 700 000 подписа  ЗА РЕФЕРЕНДУМА на слави

 


81101