Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Цените на петрола се...
Цените на петрола се сринаха заради опасенията от втора вълна на COVID-19

Цените на петрола се сринаха заради опасенията от втора вълна на COVID-19Цените на петрола се понижиха за втора поредна сесия заради увеличения брой на заболели от коронавирус в САЩ и в други страни, което може да доведе до ново затягане на мерките и да навреди на търсенето, съобщи Ройтерс.

Суровият брент се понижи с $0,83, или 2% и достигна до $40,19 за барел, докато американският необработен суров петрол падна до $37,69, което е понижение с $0,80 цента, или 2,1%.

Очаква се сортът брент да завърши юни с трета поредна месечна печалба, след като основните световни производители удължиха споразумението за намаляване на запасите с 9,7 милиона барела на ден през юли, докато търсенето на петрол се подобри.

Заболелите от COVID-19 по света надхвърлиха 10 милиона вчера. На този фон и много огнища на заболяването се възобновиха, включително Китай, Нова Зеландия и Австралия, което кара правителствата отново да налагат ограничения.

Друг фактор, който ограничава вдигането на цените на "черното злато", са големите запаси от нефт и възобновяването на производството в САЩ.

Въпреки че Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците ѝ, включително Русия (ОПЕК+), положиха множество усилия да се намалят доставките и суровите запаси в САЩ, те достигнаха най-високите си нива.

 

Източник: https://offnews.bg/

 

 129185