Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално / Частен съдебен изпъл...
Частен съдебен изпълнител в Пловдив взима два апартамента на пенсионери заради 739 лв. неплатено парно

Частен съдебен изпълнител в Пловдив взима два апартамента на пенсионери заради 739 лв. неплатено парноЗаради стар дълг от 739 лв. към топлофикация, пенсионерите Пенка и Тодор Шонгови са осъдени от районния съд в Пловдив, без дори да знаят, че срещу тях е заведено дело,  съобщава нашата координаторка от Пловдив Малина Несторова.

Шонгови притежават два съседни апартамента. В единия живеят със сина си, който е инвалид, а в другия – тяхната дъщеря,  която редовно си погасявала плащанията. Но понеже двата апартамента са с един нотариален акт и съответно с общ партиден номер в ТЕЦ-а, домът и вещите на дъщерята също отиват на продан от съдя-изпълнител.

Срещу пенсионерите има четири изпълнителни дела, едно от които за 870 лв. Второто е за дълг от 1472 лв., половината от които са съдебни такси, лихви и хонорари. Третото е за сума от 2681 лв., натрупани от ноември 1999 до септември 2000 г., а четвъртото – за 2520 лв. за сметки от 2000 до 2004 г. Призовката за опис и оценка на двата апартамента е насрочена за изпълнение на 20 март.

Със случая са се заели адвокатите-доброволци на „ДНЕС” в Пловдив.