Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Червена катастрофа и...
Червена катастрофа или покушение?

Червена катастрофа или покушение?Коментар на Десислава Любенова

Странни инциденти преследват лидерката на БСП през последните седмици. Само в рамките на два месеца тя преживя две леки катастрофи на път за Позитано. Човек ще рече, че я е застигнала някаква странна вуду магия или древно шумерско проклятие. А може и зла орисия да е...

За щастие Корнелия Нинова не бе сериозно наранена и последиците май са били само леко главоболие. Макар, че първия път червената лидерка продължително време носи шина на врата си. Както около всеки знатен политик, така и около Нинова кръжат яки момчета, които да я пазят от народната любов. Двата инцидента обаче тъкмо седмица преди големия конгрес на БСП този уикенд определено будят съмнение. Катастрофи или покушения? Самата Нинова каза тези дни: "Започвам да мисля, че случилото се вчера не е случайно. За 1 месец 2 катастрофи с такси на една и съща фирма".

– ГОЛЯМАТА СЛУЧАЙНОСТ. По всяка вероятност катастрофите са чиста случайност. Да, рядко човек преживява два "леки" сблъсъка почти по един и същи начин в рамките на 60 дни, но пък и това става. Съдбата понякога е кучка. Може да ти падне тухла на главата да те блъсне влак. 

Червената лидерка по всяка вероятност е попаднала в черна серия. А и както казват и в библейските книги, нещастията винаги идват по три. Та може би не е зле Нинова да мине през църквата, да се изповяда, че не се знае какво още я чака. Или пък не... все пак тя е отявлена социалистка или пък не? Да не забравяме, че започва кариерата си чрез синият демон Иван Костов, при когото тя бе назначена за шеф на „Техноимпекс”. Дали толкова години по-късно някой не ѝ отмъщава точно заради това? 

– РАЗВОД МИ ДАЙ. БСП се цепи и то сериозно. Откакто се качи на червения трон Нинова постоянно трябва да отбива атаки. Първо беше от пловдивския бизнесмен-свинар Гергов, който първо я сложи на пиедестал, а после след Цумгейт брутално я отстрани от ръководството на партията. После Румен Овчаров и Калоян Паргов откриха сериозен въоръжен фронт срещу своята жрица. Не без съмнение се прокрадва мълвата, че катастрофите точно преди конгреса са като "лек" намек към Нинова – или да сведе глава, или... Но все пак БСП не действа като италианската мафия, или пък да? Знае ли човек при толкова червени пари.

– ТУК ИНТЕРЕСИ, ТАМ ИНТЕРЕСИ. За никого не е тайна, че Нинова играе с ГЕРБ и най-вече с Борисов, а имитациите ѝ на опозиция могат да спечелят наградата Златната малинка. Не е изключена и версията, че катастрофите идват като предупреждение от партньорите ѝ вдясно. "Не ламти прекалено, голямата порция е наша!". А алчните и кръвожадни акули около Бойко не са една и две. И, ако е умна кака Корни, ще ги послуша. Да не я застигне и трети удар... Не дай си Боже!

– ИМА И ЧЕТВЪРТА ВЪЗМОЖНОСТ. Уви в България все още бизнесът урежда въпросите си по насилствен начин. Ако някой се заблуждава, че рекетът, отвличанията и уж случайните катастрофи са останали в 90-те години, то дълбоко се лъже. В мафиотската държава на Борисов, мафията управлява. А ако Нинова, която невинно твърди, че работи само "на ползу роду", е настъпила нечии бизнес интереси, нищо чудно инцидентите да са просто предупреждение да внимава повече какво прави, как и какво говори...

Каквато и да е причината за тези странни случки, дано червената лидерка се възстанови по-бързо. В случай, че катастрофите не са случайни, то трябва сериозно да се замислим накъде отива държавата ни. Щом някой е толкова нагъл, че да посяга на високопоставен политик, то нищо чудно след време тези методи да се приложат и на някой още по-високо в йерархията.

Но все пак не бива да забравяме, че Нинова е наследница на най-старата и същевременно най-ретроградната и репресивна партия, управлявала България 45 години, че дори и по време на прехода. Партия, пуснала лепкави пипала и възпроизвеждаща се навсякъде и във всичко. Създала мафията, родила т.нар. червени куфарчетата и техните собственици - маститите червени бизнесмени, развила до висини вездесъщата Държавна сигурност, впила се дълбоко в организма на държавата и контролираща цели сектори на икономическия, социалния и обществения живот. Партия, създала борчетата, мутрите и мутресите и не на последно място помогнала на Борисов да е премиер за трети път.

А той, Борисов, колкото и да разправя за неговия репресиран дядо, е един от най-ярките наследници на тази червено-олигархична машина наречена БКП (БСП). Борисов като бивш член на Компартията и после телохранител на червения правешки диктатор Живков е най-яркото олицетворение точно на тази сплав от червени пари, червени лъжи, червени илюзии и фалшиви червени мечти. Той е съвременната еманация на управлението на комунистическите династии, обвити в синьо-герберски целофан родил народната приказка за синьо-червената мъгла. Нинова е елемент, но не основен от тази голяма и дълбока игра на власт, интереси и пари.

Така неусетно казусът стана доста заплетен.

Управляват ни едни и същи, управляват ни уж червени, уж сини, но всъщност менящи се едни и същи - създадени, лансирани и наложени ни от червеното котило БКП-БСП. Управлява ни мафия на синьо-червената мъгла, която единствено обединен народ с ясна кауза и със смел водач може да отстрани.

Корнелия не е сред тях. Водачи от миманса, няма как!


40081