Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Червено откритие* >>...
Червено откритие* >> Има люта битка в транспорта за много пари

Червено откритие* >> Има люта битка в транспорта за много париНе може само оставките да са отговор и реакция на определени кризи. Това коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV политологът Димитър Ганев.

 

Той и доц. Татяна Буруджиева коментираха и оттеглянето на номинирания за транспортен министър Александър Манолев.

 

„Цялата история е, че в транспорта, за разлика от регионалното министерство, изглежда не са наместени интересите на някои важни фактори”, заяви политологът доц. Татяна Буруджиева.

 

Според нея, става въпрос за „доста големи пари”. „Лютата битка е в тази посока, а не толкова с чисто политически измерения”, коментира тя.

 

„Всяка оставка идва да отговори на някакви обществени напрежения. Едно ново назначение трябва да е нов тласък и нов кредит на доверие. Когато министърът е атакуван в деня, преди да встъпи в длъжност, неговото назначение не може да изиграе тази роля”, заяви Ганев.

 

„Той ще тръгне с много ниска легитимност на поста си, което няма да отговори на целта на Борисов да свали общественото напрежение”, допълни политологът.

 

Според Буруджиева в случая някой не си е свършил работата по кадровия подбор. „Такива неща са публични. В момента, в който ги знаеш, трябва да представиш кандидатури, които или са безкрайно чисти, или поемаш ангажимента да водиш битката докрай”, изтъкна тя.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Милиарди за пътища - стотици загиват по тях

Обществена поръчка за... сватба и погребение

Следващите жертви на Борисов

Бушоните гърмят един след друг. Вече нищо не помага... А лампата кога?

Вълчо е невинен! Татко му е свой..., а и избяга!

Турски корнишон. Директно от управляващите!

България: Фактите говорят“ – седма част  

 75927