Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Честит 3 март! Време...
Честит 3 март! Време е да си върнем България!

Честит 3 март! Време е да си върнем България!Коментар на Свобода Лилиева

3 март – един по-особен ден... Винаги е било така! Винаги тази дата се е отличавала на фона на останалите празници и чествания, на фона на всички важни и светли дати, защото на всеки 3 март сякаш нещо те удря в гърдите, за да осъзнаеш измерението на случилото се и жестоката цена, която са платили предците ни. Кара те да се почувстваш горд и отговорен. Без значение колко години, векове и поколения са минали, ние сме отговорни пред всеки един български герой, дал живота си за родината. Всъщност, дал живота си за нас. Отговорни сме и защото във вените ни тече кръвта на всички онези, поставили България над себе си – от Аспарух и Симеон до Ботев и Левски, от хилядите българи, работници и войници до най-смелите генерали.

3 март е денят на кръвта.

Не само на пролятата, но и на нашата собствена кръв, в която отеква заветът на всички онези, градили България 1300 години.

И ние това нямаме право да го забравяме.

Днес България е разкъсвана от бедност, престъпност и корупция, токът и парното са скъпи, храната също. Всичко е…. непосилно скъпо! Няма справедливост, няма и възмездие.

Ние българите заслужаваме да живеем по-добре, но уви намираме се под нов гнет – този на управляващата шайка, поставила ни под ново,още по-тежко съвременно робство...

Днес е ден и за равносметка. БЪЛГАРИЯ Я ИМА ОТ 13 ВЕКА! За 13 века е виждала всичко - и бедност, и просперитет; и малодушие, и геройство; и предателства, и протегнати ръце; и страх, и смелост; и преклонение, и непримиримост. България е била толкова пъти на ръба и толкова пъти се е връщала! Била е толкова пъти рушена и толкова пъти се е възраждала!

А ние всички заедно и обединени сме тези, които трябва да я възродим и днес!

Дедите ни ѝ дадоха живота си. Нашия тя не иска. Иска любовта ни, иска смелостта ни, иска разума и волята ни. Иска да сме достатъчно смели, за да изковем промяната и по-добрия си живот!

Ако сме достойни наследници на опълченците на Шипка, ще постигнем новото ДНЕС. Ако сме достойни хора, всеки път, когато погледнем портретите на Левски и Самуил, ще свеждаме смирено глава и ще си обещаваме, че ще дадем на България това, което можем и ще докажем, че има такъв народ.

Ето защо 3 март винаги е по-особен, защото ни напомня, че нишката не се къса. Както българите от всички времена са имали свой дълг пред себе си, така и ние имаме наш. Всяко време изисква този дълг да се изпълнява различно, но той винаги е в името на едно-единствено нещо: България да я има и да стои достойно и гордо изправена на картата на света.

Затова: Честит 3 март! Време е да си върнем нашата България!

 

 

 

 


54433