Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Честни избори! Хайде...
Честни избори! Хайде не сега! А и властта трябва да задържим...

Честни избори! Хайде не сега! А и властта трябва да задържим...Информационен сайт „ДНЕС“

 

В каква държава живеем? Какви политици ни управляват? Какви депутати коват законите в България? Какъв е този човек, който е председател на Правната комисия в Парламента? Вижте какво е написал Данаил Кирилов в профила си във Фейсбук.

„Машинното гласуване във ВЕНЕЦУЕЛА, с което е бил избран Мадуро за президент, е показателно за сигурността и достоверността на този способ за гласуване. Установена е фалшификация на 1 млн. гласа. Кой в България подкрепя Мадуро и машинното гласуване!?! Можете да съобразите сами”, казва Кирилов

Е, то бива странни екземпляри да съществуват в политическото пространство, нагледали сме се на какви ли не политически тапири, ама пък чак толкова!? И чак като Данаил Кирилов…?!

Избликът на тъпотиите бликащи всекидневно от водещите фигури на ГЕРБ се засилва стремително. Явно страхът, обхванал партията преди задаващите се избори си казва думата.

Не остана тема, по която Борисов, Цветанов, Деси Атанасова, Тома Биков, Данаил Крилов и още дузина мобилизирани гербери да не демонстрираха по опорни точки блясъка на „чистия ум“.

Лакърдиите напоследък около начина на организация и провеждане на изборите е топ проблем, върху който се съсредоточават управляващите. Страхът е голяма работа. А страхът да не се загуби властта – неконтролируемо чувство. И затова трябва да се подсигурим, а за по-сигурно служебна победа със старата ЦИК и преработени изборни закони да си осигурим!

Лъжи, измами, манипулации и фалшификации, но победа! Победа на всяка цена с позволени и най-вече с непозволени средства. Има ли друго жизнено по-важно в днешното размирно и критично за Борисов и партията му време.

А кое е най-доброто за ГЕРБ?

Ами най-простото и най-сигурното! Изпитаното!

Да се разнасят чувалчета с бюлетинки, да се опълчиш на собствените си закони, НЕ на машините и електрониката. Да купиш 200-300 хил. гласа, па макар и цигански, да си купиш по някоя и друга секционна изборна комисия, да подмениш някое и друго протоколче, да подмениш бюлетините…

Да си останат „мъртвите души“ там където са нужни, да се ограничи вотът от чужбина. А по възможност и Цв.Цв. и другите, които имат опит с изборите да си броят "честно" бюлетините на ръка.

И ето ти победата в кърпа вързана! И голяма даже ще е!

Истеричната съпротива на Данаил Кирилов за машинното и електронното гласуване навява мисълта, че неколкократните изборни победители са в паника. И не искат, не дават да им спрат контрола върху хората, върху фалшификацията, върху печелившите резултати. Оправданията и аргументите на ГЕРБ, за да ограничат до 1000 изборните секции с машинно гласуване и да отложат... за някога си електронното, граничат с абсурда. Отвратителни и недопустими са. А това отлагане е вече поредното.

Оглушките, които си правят хората на Борисов са от години. На националния референдум иницииран от Слави Трифонов хората категорично заявиха, искат нови правила, нова система, честни избори. Народът иска машинно и електронно гласуване, но те не искат. Страх ги е от свободната воля, страх ги е от нас - т.нар. от тях електорат.

И накрая едно пояснение. Това, което е казал Даниел Кирилов, въобще не е това, което си мислите, че е искал да каже!

А някой мисли ли си въобще, че няма нищо по-страшно за властниците от това да гласуваме свободно - машинно и електронно?!

Да гласуваме така, както волята и убеждението ни изискват. Без натиск, без манипулации, без шантажи, без купени гласове, без, без...!

А те наистина си мислят, че едни честни избори са страшни и опасни!

Страшни, защото ще ги загубят ! С гръм и трясък ! И завинаги.

 

   Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за избори Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от изображението за избори

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Барниръбъла на правото измъдури: който подкрепя машинното гласуване, подкрепя Мадуро!

Без срам >> Машинно и електронно гласуване НЯМА, приеха да има видеoнаблюдение в избирателните секции

Слави Трифонов: Тъжно и отвратително! Депутатите нарушиха собствения си закон. Промените в Изборния кодекс са нежелани от всички българи, с изключение на политическата плутокрация!

Слави Трифонов в разговор с Мартин Димитров: Няма да се откажа от решенията на Референдума! ВИЖТЕ ВИДЕОТО >>

Мръсни сметки >> 6 месеца преди евровота депутатите отново променят Изборния закон! Кой, какво и защо предлага?

89458