Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Човекът, който никог...
Човекът, който никога не почива и винаги казва истината (ОБНОВЕН)

Човекът, който никога не почива и винаги казва истината (ОБНОВЕН)Коментар на Мая Минчева - Майер, Дюселдорф - Германия

 

"Не съм излизал в отпуска в последните 17 години – когато съм бил премиер, кмет или главен секретар." Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на отпускарския сезон. Възхищавам му се, такъв дух, такъв работохолизъм, такава сила... за благото на България. Той е човек, който дава мило и драго за Родината.

Уви, за пореден и очевидно не за последен път Бойко излъга при това на дребно. Кратка справка може да покаже, че нашият вожд е пекъл дупе доста често, а и тъмният тен, който не може да препишем на генетични особености доказва, че е пекъл кръшно тяло далече от очите на бедстващия си народ. Я по плажове, я по тенис кортове, я по футболни игрища...

ВИДЕО

 

Related image

Related image

 

 

"От 15 август си пускам 20 дена отпуска и отивам да почивам..." Това са думи на самия Борисов преди няколко години. Официално и в национален ефир изречени. Или тогава е излъгал, или сега. Няма значение. Важното е, че го прави и то на дребно. Но за сметка на това редовно. 

Любопитното е, че дори от "работохолизма" на Борисов се изкарват пари. Само за няколко години през първия си мандат той е прибрал 17 000 лева от неизползвани отпуски.

Премиерът е изработил 13 дни от отпуската си през 2009 година, 26 дни през 2011 година и цели 30 дни през 2012 година. През 2013 година пък - 5 дни. Колко ли парици е прибрал от следващите два мандата Борисов е трудно да се каже. Със сигурност обаче той хем е полагал кръшна снага около някой басейн в Обзор, хем е прибирал парици за това.

 

Откакто Борисов е премиер, лъжата се превърна в национален спорт. Стана обичайно през ден-два да изказва категорични позиции, които си противоречат една с друга. Слугинските медии не пропускат да отразят всяко негово гениално изказване, но никога не сравняват изказванията му и не питат защо днес казва едно, а вчера е твърдял нещо съвсем различно.

 

– Борисов и комунистите.

Едно от най-забавните противоречия и през трите кабинета на ГЕРБ е оправдаване с „комунистите“ за всичко несвършено от неговото правителство. Борисов: България е най-бедна заради 100 години управление на БСП. Същевременно обаче не веднъж бившият охранител на комунистическия диктатор  на България – Тодор Живков е изказвал мнение, че Живков е велика личност.

 

– Борисов и Белене.

Позицията "За" и "Против" АЕЦ Белене се мени многократно през годините. Фактите говорят сами за себе си. Ето само някои изказвания на премиера:

     „…замразяваме АЕЦ Белене“ (10.7.2009 г.)

    „Белене е икономически необоснован проект“ (29.9.2009 г.),

    „Белене е гьол, пълен с жаби за 800 милиона лева“ (16.3.2010 г.),

    „АЕЦ Белене е висша форма на корупция“ (2.3.2010 г.),

    „АЕЦ Белене ще спре или ще се строи с европари“ (16.3.2010 г.),

    „България замразява строежа на АЕЦ Белене“ (12.6.2010 г.),

    „Белене не е замразена“(25.6.2010 г.),

    „АЕЦ Белене е изключително важна за България“ (1.11.2010 г.)

    „АЕЦ Белене може да стартира още утре“ (21.9.2010 г.),

    „Намерен е стратегически инвеститор от Бавария за АЕЦ Белене“ (25.10.2010 г.),

    „Бойко Борисов ще поиска от Путин твърда цена за построяването на Белене“ (6.11.2010 г.),

    „На срещата с Путин няма да се говори за Белене“ (12.11.2010 г.),

    „Бойко Борисов подкрепя с цялото си сърце проекта “АЕЦ Белене“ (2.11.2010 г.),

    „Бойко Борисов подкрепя АЕЦ Белене не „с цялото си сърце“, а с „прагматизъм“. (5.11.2010 г.).

    „Ако не започнем да строим „Белене, след 15 години икономиката на България ще банкрутира.“ (26.02.2011 г.).

"Ако не вземем мерки за АЕЦ „Белене”, 3,5 млрд. лв. отиват за скрап" (23.05. 2018 г.)

 

– Борисов и Йончева.

Преди няколко месеца журналистката Елена Йончева осъди премиера на 5000 лв. за лъжа. Това стана след като той каза на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отрече това твърдение и призова Борисов, ако стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката. Дори подчинените магистрати обаче не можаха да си затворят очите пред истината и премиерът трябваше да си плати за думите. 

 

 

– Борисов и Путин.

В края на май тази година премиерът беше привикан на килимчето пред руския президент Владимир Путин. Според нашата пресслужба двамата си говорили 3 часа... Едва ли някога през годините руснакът е разговарял толкова дълго с чужд политик, но тук все пак говорим за Борисов, а на него се кланят всички. Още тогава обаче стана ясно, че премиерът е излъгал грозно  в присъствието на руския президент Владимир Путин – на брифинга, който двамата лидери дадоха пред журналисти след срещата си.

 ÃÂŸÃ‘€ÐµÐ¼Ð¸ÐµÑ€ÑŠÑ‚ Бойко Борисов: Категорично

Категорично „Турски поток“ влиза на територията на България“, заяви убедено Борисов след срещата с руския президент. Часове по-късно обаче лъжливото изказване на българския министър- председател бе категорично опровергано от говорителя на Кремъл – Дмитрий Песков. „Не, не са се договорили. Не е била и целта да се договарят. На срещата стана ясно само, че България проявява интерес“, заяви Песков. И добави: „В момента не може да се пусне никакво разклонение на „Турски поток“ към България, тъй като Европейският Съюз отново не дава никакви гаранции, че ще купува газта. Българското правителство иска газово отклонение поне за нуждите на страната, но не е ясно откъде ще мине то. Към момента не се предвиждат никакви промени по проекта“, категоричен беше тогава кремълският говорител.

 

Трудно е да се изброят лъжите на Борисов за тези години. Малки-големи. Всякакви и за всичко Като тръгнеш от отпуската, та стигнеш до състоянието на държавата. И ако това само по себе си не е провал… здраве му кажи. Преди малко повече от месец единствено Слави Т. Трифонов се осмели да каже онова, което всички знаем – Бойко Борисов е лъжец. В своя публикация във Фейсбук той прилага ясни доказателства за това. Трудно е да си затворим очите за фактите, а и не трябва, защото именно такъв човек ни управлява.

Тогава остава въпросът, защо продължаваме да даваме власт на един патологичен лъжец..., на човек, за когото лъжата, напразните обещания и смяната на мнението поне по 2 пъти на ден, са норма и етикет на поведение...?!