Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Чрез преки избори гр...
Чрез преки избори гражданите от Велико Търново подредиха листа от 12 души

Чрез преки избори гражданите от Велико Търново подредиха листа от 12 душиГражданите във Велико Търново излъчиха чрез преки избори кандидат-депутатите си за вота на 12 май. Близо 200 души гласуваха в петък в читалище “Искра” в старата столица в първите по рода си граждански избори. Свои кандидати номинираха 8 от общините в региона. Интересна беше номинация от Свищов, където млад мъж се е самопредложил, защото е безработен от три години и се надява така да си намери работа. Регламентът на гражданските избори позволяваше на всеки желаещ пълнолетен гражданин да упражни правото си на глас за някой от номинираните.

В тъмна стаичка на бяла бюлетина гласуващите написваха името на кандидата, когото подкрепят. След това бюлетината бе пускана в прозрачна урна пред всички присъстващи в залата и специално формирана петчленна комисия, която следеше за стриктното спазване на процедурата.
Първото място с 63 гласа подкрепа за водач на гражданската листа беше спечелено от 25-годишният журналист Борис Цанов.

На второ място гражданите избраха Драгомир Драганов от Горна Оряховица – инженер, началник-сектор в БДЖ. На трето място се класира Аксения Тодорова, която е преподавател в НВУ “Васил Левски”. Листата е от 10 кандидати и беше регистрирана в РИК през партия “Кауза България”.

12.04.2013 

Още... 

Източник: http://www.dnesbg.com/politika/


889