Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Чрез вицепремиера До...
Чрез вицепремиера Дончев ГЕРБ за пръв път признава*: Искането на оставката на Симеонов е и край на правителството

Чрез вицепремиера Дончев ГЕРБ за пръв път признава*: Искането на оставката на Симеонов е и край на правителствотоЛегитимно право са действията на опозицията и напускането на залата също е действие, което е тяхно право, но е въпросът кога може да се използва такава техника. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев в предаването ”Още от деня”.

 

През 2013 година беше прилагана последно такава техника и за мен е легитимна, когато има страшна криза в обществото, когато е необходимо да се даде знак. Ситуацията не е такава, добави той. Ако има причина, която да разклати доверието в правителството, в ключови негови членове, не може да бъде изключен сценарий на предсрочни избори, но подобни планове нямаме, каза още Дончев.

 

Средата, политическата е турбулентна и обществото ни е тревожно, но не може да се говори за криза. Няма прост изход на ситуацията, а искането на оставката на Симеонов означава и край на правителството, защото губим парламентарната конфигурация, която го е избрала и подкрепя. Не ми е подставяно такова условие, но звучи логично.


Конструкцията може да има уязвими елементи като всяка политическа конструкция, съставена от две коалиции. Докато има смисъл и можем, ще има управление, което да работи, коментира вицепремиерът.

 

Но правителство с подкрепа на ДПС ще е слабо и с оказване на натиск от всякъде, смята още той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов става все по-безсилен. Какво предстои

Слави: Ако Борисов не отстрани Симеонов, значи е като него! "ДНЕС": А по същество всяко искане за оставка е политическо и никакво друго не е!

Нашият автор Анета Алашка във Фейсбук: "Премиерът Борисов разпореди на депутатите си..."

Премиер–разпоредител! Но до колко време... ще е ТОЙ?! (ОБНОВЕНО)

Кого вижда Борисов в огледалото... сега?

Борисов, самодоволно ни будалкаш! А още нищо си свършил! (ОБНОВЕН)

Уж действия... на Уж премиер! (ОБНОВЕН)80711