Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Чумата по свинете ст...
Чумата по свинете стигна до София

Чумата по свинете стигна до СофияВ Елин Пелин правят списък за средства с обезпаразитяване

Положителна проба за болестта Африканска чума е установена и при свинете в село Желява. Това съобщи д-р Димитър Рачев, от ОДБХ -София област. Селото е на 21 км от центъра на София (край магистрала "Хемус") и е в рамките на столичната Община Кремиковци.

Според мерките от на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) сега следва в 20-километровата зона всички прасета да бъдат умъртвени. Очаква се издаването на заповед за сформиране на комисия и започване на обходи за констатиране на наличие на живи прасета.

От общината в Елин Пелин умоляват всички стопани, които до днес са заклали своите животни, да подадат информация до кметовете на населените места и общината в гр. Елин Пелин, с цел изготвяне на списък. На основание на тези списъци ще бъдат отпускани средства за обезпаразитяване на местата, за отглеждане на животни.

Средствата ще бъдат отпускани от държавния бюджет, а не от Община Елин Пелин. Оттам напомнят, че при установяване на анормално, нетипично поведение на животно, всеки стопанин е задължен да уведоми отговорните институции.

 

Източник: https://clubz.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Война за трупове" - 60 милиона хвърлила на вятъра Агенцията по храните! ВИЖТЕ разследването на Генка Шикерова, спряно от Нова тв >>  https://www.youtube.com/watch?v=ig4vduX6irE

Апокалипсисът наближава

Заради некадърността на властта избиват хиляди животни..., продължава и затягането на примката около врата ни!

Още управленски провал! >> Три области вече са в бедствено положение заради чумата по свинете

Чумата е българска, не африканска (ОБНОВЕНО)

Дойде време и да ни опикаят

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Некадърната власт роди геноцид! >> Умъртвяват десетки хиляди беззащитни животни в цялата страна


109829