Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Чувалите на Борисов ...
Чувалите на Борисов се напълниха с коалиционна немощ (ОБНОВЕН)

Чувалите на Борисов се напълниха с коалиционна немощ (ОБНОВЕН)Информационен сайт „ДНЕС“

 

Консенсус по всички мерки имало в управляващата коалиция! Брей да видиш ти. Представете си! Дочакахме положителна новина от най-горе. Лъч надежда... И светлина.

Хванаха се за ръце Томислав Дончев, Каракачанов и Валери Симеонов, и дружно се заеха да обяснят какво ще се случи след 13 май. 

Групичката „избрани“ властници се изтипоса и политически отговорно опакова поредното голямо нищо, което е измъдрено, и което по задължение трябваше да бъде хвърлено към масите народни..., напук на техните очаквания за конкретни помощи и още по-конкретни мерки.

 

Какво се разбраха управляващите: Масите на 1.5 м, ваучери за туризъм, безплатни чадъри 

 

След месеци чакане, подканяне и питане как ще се спасява държавата и народът, получихме ето това, което си знаем от години – ще се строи магистрала „Хемус“ и въобще всичко дето си се строи, ще има критерии за ваучери за почивка..., за някои и ах, безплатни чадъри, ще се и санира...

Но най-важното за коалиционните умници било парите на българина да не изтекат навън, както и самите граждани да не хванат първия самолет и да се спасят...

 

Министерският съвет одобри законопроекта за мерките след извънредното положение

 

Това за парите сигурно е така, но и това за самолетите не си е празно приказване.

Видяхме поредно потресаващо коалиционно безсилие и телевизионно мъцане насред коронахаоса, в който се намира държавата. Кошмар – управленски, сътворен директно и само и единствено от Дондуков.

Гледахме накуп баш управниците от коалицията, слушахме им пак „умностите“... Само баш управникът, дето ни нарича тулупи го нямаше..., но вместо него Томислав Дончев философски ни се поскара. Човекът бързаше. Имаше си работа, за разлика от мнозина българи, които са принудени по къщите да стоят и мълчат.

Имаше си го и традиционното вменяване на вина у гражданите. Имаше и втръсналото ни самохвалство и изтъкване... Комично и трагично военният министър-историк „компетентно“ анализира българския туризъм и ни обясни как ще го спаси..., барабар с хотелиера-коалиционен партньор Валери от Бургас. Дето се казва, на брифинга на коалиционните партньори имаше всичко което се полага, и на което се нагледахме..., с изключение на плана за рестартиране на икономиката и социалните мерки, които да стигнат до всеки българин изпаднал в нужда.

 

Игри на страха!

 

И ето чувалите на Борисов не останаха празни..., макар и не с трупове.

Напълниха се с коалиционната глупост, най-вече от „звездата“ на правителствената наглост и глупост – позорът на България Валери Симеонов.

Конкретиката, точните анализи на ситуацията и аргументирани намерения за действие ще си останат мираж.

Гражданите освен хубавите и безсмислени приказки си получиха поредните намерения за евентуални поправки в нормативната система и обещание за гъвкавост и… действия ден за ден.

Благодаря!

Благодаря на премиера и на цялата му коалиция за припомнянето, че не може да очакваме чудеса. Ще продължим да си тънем в „нормалност“, по критериите на управниците ни. Както беше и преди коронавируса. Очевидно и след него..., ако свърши някой ден.

А когато я приключим тази епидемия, коалиционните партньори ще гледат да спасяват пак първо себе си и да си вземат дори и това, което не им се полага, а кестените от огъня гражданите да си вадят сами.

В края на краищата, на който не му изнася да си хваща самолета или да тръгва на почивка в Гърция. То, нали така си беше и преди коронавируса...

То, и управляващата коалиция си е същата – само дето отново е извънредно жалка, дълбоко изчерпана и... безвъзвратно отиваща си!

 

Пореден брифинг за... нищо: Масите на 1.5 м, ваучери за туризъм, безплатни чадъри

Пореден брифинг за... нищо 

 

Брифинг след извънредното заседание на Министерски съвет 

 

Борисов поздрави народа за Великден: Детските площадки ще станат МОРГИ, В Хладилниците си ще съхранявате ТРУПОВЕ!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Властта изглежда я е шубе >> "Диванната армия" реагира остро на Борисов

Слави Трифонов: Сегашното правителство и премиерът са под всякаква критика

Пореден брифинг за... нищо: Масите на 1.5 м, ваучери за туризъм, безплатни чадъри

Сега се държат като римски императори, това ще е докато не дойде дебелия, а той идва, на път е

Иво Инджев: Не спя до обяд, но се радвам да съм тулуп в очите на фатмака Борисов

Николай Марков: Изчезнаха едни 5 млрд. и властта отменя всичко, което досега беше решение

Адът на хаоса

В България най-лошото с COVID-19 предстои


 


125465