Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Чужденец посочи най-...
Чужденец посочи най-гадната българска закуска

Чужденец посочи най-гадната българска закуска"Закусвате каквото имате под ръка: хляб, печени/пържени картофи, суров лук, дори разни вътрешности от различни животни.", възмущава се той

 

Много хора се питат какво да хапнат сутрин рано. За съжаление, все още има хора, които не осъзнават, че това, което ядем сутрин е много важно и то зарежда тялото ни с необходимите вещества, за да имаме сили през деня.

Чужденец, който покрай коледните и новогодишните празници бил в България, сподели:

„Това направо не е за вярване! Как може българите да закусват такива неща? Това е гнусно“, написа той в писмото си, което изпрати на Фейсбук страницата на jenata.blitz.bg. Той каза, че това е най-гадната закуска, която някога е опитвал.

„Изненадан съм, че българите не се нуждаят от специални продукти за закуската им. Закусвате каквото имате под ръка: хляб, печени/пържени картофи, суров лук, дори разни вътрешности от различни животни. И това за вас е лека закуска?“, шашна се чужденецът.

Той правилно отбеляза, че българите мариноваме всичко, което е израснало в градината – домати, краставици, гъби, чушки, зеле и други.

„Любимото ястие на българите май е осолената риба или, както я наричате сушена, формално сурова риба. Вкусът ѝ наистина е непоносим, но вие наистина го харесвате. Не знам как може и това да консумирате за закуска?! Сушената риба всъщност е предястие, рибата се намазва със сол, изсушава се, след това люспите се отстраняват и се ядат! Гадост!“, написа той.


143536