Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Цигара или късо съед...
Цигара или късо съединение - причина за пожара в кърджалийското училище

Цигара или късо съединение - причина за пожара в кърджалийското училищеЦигара или късо съединение са двете версии, върху които се работи, като причина за пожара, възникнал в кърджалийска гимназия вчера, информира БТВ. Заради инцидента се наложила евакуация на 60 деца и 15 преподаватели.

Припомняме, че пламъците са тръгнали от приземен етаж на неизползваемо стълбище. Пожарникарят Ризван Кьоров пристигнал при сградата на учебното заведение по сигнал, заедно с още 14 свои колеги. Въпреки че огънят не се виждал, обстановката е била усложнена. Цялото училище било обгърнато от дим, а на втория етаж имало хора – четири деца и две учителки, които не успели да се евакуират навреме.

Спасителната операция започнала веднага. Едното от децата, обаче, изпаднало в рискова ситуация - препънало и паднало. Тогава Кьоров успял да го хване, но е ранен в главата. Той разказва, че дори не усетил, а колеги му казали, че кърви. За 15 години служба в пожарната Ризван Кьоров е рискувал неведнъж живота си и не мисли, че е герой.

 

Източник: https://www.actualno.com/


86554