Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ЦИК призна за размин...
ЦИК призна за разминаване на броя на избирателите в София

ЦИК призна за разминаване на броя на избирателите в СофияБроят на избирателите на местните избори в София е бил 1 064 705, а не 1 165 955. ЦИК ще публикува на страницата си по-малкото, но вярно число - това ще се отрази и на избирателната активност в столицата.

Това каза на брифинг говорителят на ЦИК Александър Андреев.

По-голямото число е дадено от областната администрация, като вероятно е техническа грешка и се отнася за парламентарните избори през 2017 година. Второто и вярно число, е подадено от Общинската избирателна комисия по данни от списъците на секционните избирателни комисии, заяви Андреев.

 

Данните на областната администрация са от ГД "ГРАО" уточни Андреев. Същият казус е възникнал и в Плевен, разкри Андреев.

 

От общо 196 ОИК, които правят втори тур на изборите, в ЦИК изборните си книжа са донесли 150 и се чакат още 46. До вчера в ЦИК са постъпили общо 137 сигнала и 311 жалби, за нарушения за изборния процес. Вчера са постъпили още 140 жалби и сигнали. Днес жалби и сигнали продължават да постъпват и те ще бъдат разгледани в близките заседания на ЦИК, каза Андреев.

 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

ГЕРБ катастрофира в София >> Предварителни данни: ДБ печели 8 от 10 балотажа за районни кметове в София

Манолова обявява до часове сформирането на проект обединяващ енергията за промяна в България!

Лъсват лъжите на социолози и медии! >> По-малко от 5% е преднината на Фандъкова

Мая Манолова: Ще намеря начина и формата да не бъде пропиляна гражданската енергия. Заедно можем и ще продължим да работим за промяната!

Фандъкова обещава чистка в общината

Борисов пак се изтъква: Доскучава винаги да си пръв

Мая Манолова: Разликата от вота в момент е под 3%


116142