Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Цяла Източна Европа ...
Цяла Източна Европа ни се смее заради Горанов и Борисов

Цяла Източна Европа ни се смее заради Горанов и БорисовПреговорите за присъединяването на България към еврозоната приключиха с „доброволното” съгласие с унизителен списък от условия. Сред тях е и задължението ни да покриваме част от разходите на Европейския стабилизационен механизъм, дълги години преди, евентуално, да станем член на еврозоната.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” проф. Румен Гечев във въпрос към министъра на финансите, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Той припомни, че по този повод зам.-управителят на Чешката национална банка е заявил, че нито едно правителство с поне малко достойнство, не би могло да приеме тези условия. 

„През март тази година казахте, че няма как да сме член на банковия съюз, без да сме член на еврозоната. Какво стана след няколко месеца и защо се смени позицията на правителството”, попита Гечев. 

Народният представител попита още защо този важен въпрос не е обсъждан в комисията по бюджет и финанси на Народното събрание. Той обясни, че както и при Шенген, отговаряме на всички условия за влизане в чакалнята, но не ни искат и измислят нови условия. 

„Цяла Източна Европа ни се смее, защото променяте собствената си позиция в рамките само на една година”, обърна се Гечев към министър Горанов.

 

Източник: https://frognews.bg/
 

"ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов става все по-безсилен. Какво предстои

Слави: Ако Борисов не отстрани Симеонов, значи е като него! "ДНЕС": А по същество всяко искане за оставка е политическо и никакво друго не е!

Говори политолога на правителството*: Борисов разсъждава дали да ”хвърли кърпата” и отиде на избори

Дайнов: Предсрочните избори не чукат на вратата, те хлопат