Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Цялата страна кипи! ...
Цялата страна кипи! >> Граждани в Силистра протестираха срещу номинацията на Иван Гешев

Цялата страна кипи! >> Граждани в Силистра протестираха срещу номинацията на Иван ГешевГраждани се събраха на протест в Силистра срещу номинацията на заместник-главния прокурор Иван Гешев за главен прокурор. Това съобщи Димитър Пецов във "Фейсбук".

На събитието са присъствали още "юристи и политици, които мислят независимо и изразяват позиция на пук на подкрепителните писма от цяла България".

 

Гешев е единственият кандидат за поста на Сотир Цацаров. Той беше издигнат от цялата 11 членна прокурорска колегия на Висшия съдебен съвет, като номинацията му предизвика два протеста в София. Първият бе организиран от "Да, България", а вторият от инициатива "Правосъдие за всеки" и граждани във фейсбук.

 

В подкрепа на Гешев пък реагираха негови колеги с подписка от прокуратури от различни градове на страната. "Капитал" писа, че сред включилите се в подкрепата за Гешев има командировани магистрати, чието кариерно развитие, зависи от ръководството на държавното обвинение, но и куриери, деловодители и шофьори.

 

Всичко, което трябва да знаете за:Нов главен прокурор (70)

Мотивите за протеста в Силистра са изявленията на Иван Гешев в първото му интервю след номинацията, че няма да спазва основни принципи на Конституцията, сподели още Пецов.

 

По думите му през последната седмица "разбрахме за писмата на силистренската прокуратура в негова подкрепа, където са включили и неюристи, шофьори и т.н. Протестът е граждански, конкретно е организиран от мен, не от партия или организация, също и като част от инициативата Граждански контрол - Силистра, затова и снимките са в тази Фейсбук група, която включва дейности по контрол на работата на институциите на местно ниво", заяви още Пецов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Няма ли в тая държава кой да спре този зловещ циркаджия , бе?! Публичното оповестяване на доказателства щяло да продължи! Този несмаслен милиционер утре ще почне и да разстрелва!

Подготовка - за ежедневни протести срещу  през септември

Да ги търпим и изберем същите... или НЕ!

Фатално признание - Всички институции са хакнати!

Ето я истинската причина за изтичането на данните от НАП!

 


108776