Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / CNN: Тръмп е нагрубя...
CNN: Тръмп е нагрубявал безпардонно Меркел

CNN: Тръмп е нагрубявал безпардонно МеркелПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп се е държал изключително грубо и безпардонно с германския канцлер Ангела Меркел по време на официални разговори помежду им, съобщи CNN. Германските служители били толкова разтревожени от "много агресивните" разговори, че правели всичко възможно те да останат тайна, разкриват източници на американската телевизия.

В разговорите Тръмп тормозел и пренебрегвал Меркел по "почти садистичен" начин, твърди Карл Бърнстейн, дългогодишен журналист, известен с разкриването на скандала "Уотъргейт" във "Вашингтон Поуст".

"Някои от нещата, които той е казвал на Ангела Меркел, са просто невероятни. Той я е наричал "глупава" и я е обвинявал, че е в джоба на руснаците - заявяват източниците пред CNN. - Той е най-невъздържан в телефонните разговори с онези, на които гледа като на слаби, с които би трябвало да бъде твърд." 

Групата служители, назначени да наблюдават разговорите на Меркел с Тръмп, също намаляла по размер, оставайки "само малък кръг от хора, които са замесени, а причината, основната причина е, че съдържанието им наистина е проблематично", казва германски служител пред CNN.

Служителят добавя, че разговорите между Тръмп и Меркел се считат за "толкова необичайни", че са предприети допълнителни стъпки за запазване на разговорите в тайна.

Въпреки че бяха предприети извънредни мерки в отговор на разговорите на Тръмп с Меркел, германският канцлер приела коментарите на президента на САЩ "като критики, които нямат ефект върху нея", казва друг източник пред CNN. Тя отговаряла на пренебрежителните му забележки, като посочвала факти.

"Президентът Тръмп е преговарящ от световна класа, който последователно подкрепя интересите на Америка на световната сцена", заяви заместник-прессекретарят на Белия дом Сара Матюс в изявление пред Business Insider в отговор на информацията на CNN. "От преговарянето на споразумението за първа фаза с Китай и USMCA до съюзниците в НАТО и допринесъл най-много за победата над Ислямска държава, президентът Тръмп показа способността си да придвижва стратегическите интереси на Америка."

Безпардонното поведение на Тръмп се разпростре и върху други жени сред световните лидери, включително бившия премиер на Великобритания Тереза Мей. Поведението на американския президент беше описано като "унижаващо и тормозещо" към Мей, след като той я нарекъл "глупачка", когато ставало дума за решения на външната и публичната политика, каза един източник пред CNN.

"Той би се развълнувал за нещо с Тереза Мей, след това ще се държи противно с нея в телефонен разговор", казва един източник. "Това е едно и също взаимодействие във всяка обстановка - коронавирус или Брекзит - само че без задръжки."

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

 

 


129258