Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Цвета и Цветанов...,...
Цвета и Цветанов..., а в средата Борисов и референдума за цвят

Цвета и Цветанов..., а в средата Борисов и референдума за цвятКоментар на Миролюб Борисов

Странна, но ужасяваща шизофрения тресе най-голямата политическа партия в България. По всичко личи, че ръководните ѝ кадри или не си говорят, или просто забравят какво са се разбрали на вътреведомствените събрания, защото пред обществото често излизат с коренно противоположни и объркващи обещания.

През последната седмица дясната ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов и ракетата-изтребител на ГЕРБ – Цвета Караянчева в един и същи ден афишираха две напълно различни становища по отношение на националния референдум. На 19 април Цветанов каза: "Заявяваме твърдото си намерение да превърнем в законодателни актове и последващи управленски действия резултатите от референдума, проведен едновременно с президентските избори в края на 2016 г." и подчерта, че от ГЕРБ приемат допитванията до народа като "работещ демократичен механизъм" (ГЕРБ обеща мажоритарен вот и стабилност

Малко по-късно, коментирайки договорката между ГЕРБ и псевдопатриотите Караянчева е категорична, че въвеждането на мажоритарно гласуване няма да бъде част от коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединените патриоти". Според нея: "темата остава проблемна, защото колегите от "Обединени патриоти" имат друго мнение по въпроса." Вместо това ще има дебат в Народното събрание, след който ще се гласува за приемане или отхвърляне на мажоритарния вот. (Без мажоритарния вот в споразумението на ГЕРБ и "Обединени патриоти")  В друго волеизлияние "острието“ на ГЕРБ направо казва: "Да не бързаме с референдума...“ и това се случва буквално няколко часа след изказването на вездесъщия Цветанов. (ГЕРБ дават заден за референдума. Не знаят кой какво говори > Караянчева: Не трябва да се бърза с мажоритарните избори) За какво друго, ако не за режисирана игра за пред нас публиката става дума. Така Цветан е добрият полицай, а Цвета - лошият. Почти като в старите филми. Това открехва и друга врата в двуличното и омерзително поведение на ГЕРБ по отношение на 3,5 млн. българи. Открехва вратата и показва в абсолютен вид лицемерието на управляващата партия и най-вече на Борисов. Така той и Цветанов застават "За" референдума, но всички други са против. А сега дори и останалите депутати от ГЕРБ не подкрепят мажоритарната система...!?! Що за демагогия е това. Е, хайде холан! Стига тояги на наш гръб...

Връщайки се назад на 18 февруари в изказване пред избиратели в Стара Загора Борисов заявява, че едно от първите неща, които трябва да се направят в новия парламент, е да се приемат промени за въвеждане на мажоритарни избори в два тура, както поискаха 3,5 млн. българи и Слави Трифонов чрез референдума. Според лидера на ГЕРБ, след това депутатите трябва да се разпуснат и да се проведат избори по новите правила. ("Като слуга на народа" Борисов предупреди отново за референдума) След безсмислените предсрочни избори  и след срещата между Борисов и президента Румен Радев, тези дни става ясно обаче, че ГЕРБ искат да изпълнят пълния 4-годишен мандат и нямат никакво намерение да се занимават с референдума камо ли да разпуснат 44-то Народно събрание  (Борисов пред Радев: Взехме си поуки, за да управляваме 4 години) Лъсна цялата грозна истина - ГЕРБ спекулираха с референдума и мамеха хората само и само да се докопат до някой и друг глас, нужен им, за да спечелят...! (Предателството и лъжите на Борисов)

Примерите за подобни нагласени противоречия от страна на Борисов и подвластните му членовете и ръководството на ГЕРБ са много. (Референдумът окончателно изхвърлен от НС (обзор)) Факт е, че дори да искат герберите няма как да прокарат решенията за референдума, ако не потърсят някаква подкрепа (както са го правили много често преди) (МЕРЗКАТА ДЕМАГОГИЯ НА ГЕРБ: ПРЕДЛАГАТ, НО ЗНАЯТ, ЧЕ НЯМА ДА МИНЕ..., ЩЕ ОБВИНЯТ ДРУГИТЕ > ГЕРБ иска удължаване на парламента, за да се приеме мажоритарното законодателство) Патриотите отказват да приемат националното допитване, БСП искат промени в решенията и говорят за смесени системи (БСП предлага мажоритарен избор със смесена избирателна система), ДПС също са против. (Цонев за мажоритарната система на Слави: За ДПС ако не е изгодно, в никакъв случай не е вредно) Тогава? Каква ще е реалната политика и действия на ГЕРБ, особено и след подписаното в четвъртък коалиционно споразумение  (Най-накрая се разбраха за постове > ГЕРБ и Обединените патриоти подписаха коалиционно споразумение) с т.нар.патриоти и връчения мандат от президента за съставяне на правителство? (Какво ли пак ще излъжат българите: Президентът връчи мандат за кабинет Борисов 3) Ще потърсят ли твърда и категорична подкрепа от останалите политически партии и ще приемат ли решенията на повече от 3 млн. българи или не, а и кога евентуално ще го направят? Ще се разпуснат ли, както искат хората и Слави?

При преговорите за сформиране на бъдещ кабинет стана ясно, че Борисов умее да се договаря и убеждава опонентите си, но очевидно когато това е само в негов  личен интерес. Ако е толкова загрижен за хората, то защо и сега не покаже тези свои качества и не направи всичко възможно референдумът да бъде приет? ЗАЩО...!? (Преговорите за нов кабинет: Пълен мандат с премиер Борисов),  (Преговори без условия и компромиси за бъдещ кабинет)

Image result for прегръдка, румен радев и бойко борисов

 

(Борисов върна на дневен ред темата с референдума на Слави), (Борисов: Всички ние подценявахме референдума, сега ще си понесем последствията (СНИМКИ, ВИДЕО)), (Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи Референдума)

В свои две  открити писма до депутатите Слави Трифонов обеща, че ако народните представители не започнат работа по националното допитване до две седмици след конструирането на НС той сам ще отиде пред парламента да потърси гражданските си права (Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците);  (Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм).

В четвъртък изтече една седмица от началото на новия парламент, но за референдум и исканията на хората никой и дума не обелва, дори и Борисов. Той явно вече страда от старческа деменция и тежка амнезия накуп! Очевидно и сини, и червени, и неопределени никак, ама никак не ги интересува какво искат и очакват българите! Това е истинско дебелокожие, безочие, позор!  Драстично ясно е, че политиците ни вкупом подценяват силата, енергията на хората и желанието им за пълна, дълбока промяна!

И да не се окаже, че следващата седмица ще .... ИМА ТАКЪВ НАРОД и не само Слави, но и хиляди българи ще потърсят правата си заедно с него пред парламента!!!

 

 


26351